Тревожна статистика. 7 от всеки 10 деца споделят, че са

...
Тревожна статистика. 7 от всеки 10 деца споделят, че са
Коментари Харесай

7 от 10 деца са преживели физическа болка от родител

Тревожна статистика. 7 от всеки 10 деца споделят, че са претърпели физическа болежка от родителско наказване. 17% от майките и бащите в България признават, че редовно удрят плесници на децата си. Това демонстрират данните от социологическо изследване, направено по поръчка на Националната мрежа за децата. Учителите попадат измежду хората, упражняващи най-често устен или физически тормоз над подрастващите.

Проучването обгръща родители и деца. Данните демонстрират, че 88% от майките и бащите осъзнават, че шамарите не са дейно възпитателно средство, само че огромна част от тях не престават да го ползват. Трите най-чести детски отговора на въпроса " Кой ви предизвиква болежка " са " майка ми ", " татко ми " и " госпожата ".
Славянка Иванова - старши откривател: Най-често родителите употребяват телесни санкции по прочувствени аргументи - когато се почувстват безсилни, когато изгубят надзор.
Други " възпитателни способи ", които попадат в графата " травматични за децата " са обиди, крещене, уединяване в стая и игнориране.
Мария Брестничка - Национална мрежа за децата: Децата споделят, че телесното наказване е много травматично за тях. Споделят страсти като позор и болежка.
От Националната мрежа за децата са уверени, че има доста други възможности, които могат трайно да заменят шамарите във възпитанието. Разговорите са една от тях.
Мария Брестничка - Национална мрежа за децата: И с това да разбираме, че гледната точка на детето не е гледната точка на родителя - да се опитаме да се влезем в неговите обувки.
Изваждането на практиката с шамарите от възпитателните способи построява мощни характери, уверена е Мария - майка на четири деца, която дава образец с един от синовете си.
Мария Пеева - майка на четири деца: Дойде и ми се оплака, че едно момченце го е блъснало на игрището. И татко му, с който водим разногласия по тези тематики към момента, му сподели " Ами удари го и ти, по какъв начин по този начин ще те удря, отбрани се ". И тогава синът ми се обърна и сподели " На мен не ми е прелестно да го ударя ". И знаете ли, той откри метод да се разбере с това дете.
Данните от изследването демонстрират още, че общуването заема най-малка част от родителското време за децата - едвам към 14-15%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР