Тревожи ме разделението в обществото в Северна Македония по темата

...
Тревожи ме разделението в обществото в Северна Македония по темата
Коментари Харесай

Борисов разтревожен от разделението в Северна Македония за Евросъюза

Тревожи ме разделянето в обществото в Северна Македония по тематиката Европейски съюз – методът, по който те гледат на подписването на Преспанското съглашение. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на брифинг след срещата диалозите сред министър председателите на Четвъртата среща на върха в Солун, представен от организация " Фокус ".

" Една страна би трябвало да има доста ясна поръчка от всички, от цялата политическа класа, че това е дълготраен път. Заев направи чудеса. Но ние би трябвало да сме сигурни, че и другите съществени политически партии в страната мислят по същия метод. Ние всички знаем, че в политическия развой какво може да се случи. Нека да сме сигурни в това, което ще създадат те в бъдеще - и Македония, и Албания ", добави Борисов.

Ние знаем, че там доста се стараят сътрудниците в Албания, само че още са надалеч от критериите на Европейски Съюз. За България беше елементарно, тъй като всички политически партии заявиха, че Европейски Съюз и НАТО е приоритет. Ние би трябвало да се постараем да помогнем на Заев да сплоти обществото в Северна Македония по тази тематика. С всички сили поддържаме сътрудниците ", сподели още Борисов.

Той разгласи още, че за първата половина на тази година стокообменът сред България и Гърция бележи растеж от 14.8% по отношение на същия интервал на предходната година и е в размер на 1.7 милиарда евро. " Аз съм уверен, че няма гръцки собственик, който да е пристигнал в България и да се оплакал ", показва Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР