Тревожен е ръстът на хоспитализираните пациенти с коронавирус. С една трета

...
Тревожен е ръстът на хоспитализираните пациенти с коронавирус. С една трета
Коментари Харесай

Шефът на „Пирогов“: Става задължително в борбата с COVID-19 да се включат и частните болници


Тревожен е  растеж ът на приетите в болница пациенти с ковид. С една трета ежеседмично нараства броят на признатите в болница, а от интензивни грижи се нуждаят 7% от болните. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков на постоянния седмичен брифинг за разпространяването на COVID-19 у нас, представен от Българска национална телевизия. Смъртността също нараства, единствено за последната седмица има растеж от 50%.

" Възприемчивостта към болестта остава огромна. Далеч сме от построяването на групов имунитет ", разгласи още доктор Пенков.

В последните дни са регистрирани 102% повишаване на средноседмичния брой инфектирани. Наблюдава се всекидневен позитивен приръст. Ръст на инфектирани те се регистрира във всички възрасти. Сериозно нарастване има при инфектирани те възпитаници в гимназиален и прогимназиален стадий.

Над 2000 са инфектирани те медици, заяви още зам.-министърът. Заразените лекари са 37% от инфектирания медицински личен състав, а 33 на 100 са медицинските сестри.

От през днешния ден в болница " Пирогов " се откриват в допълнение кревати за лекуване на медици, заяви шефът на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Още 30 кревати ще бъдат открити и за лекуване на пациенти в приблизително тежко положение, добави той.

" Спешните отделения изнемогват. Апелът ни към всички е дано да помогнем дружно да се преборим с ковид ната зараза. Бъдете ангажирани в този развой – носете маски, спазвайте отдалеченост. Спазвайте ограниченията и бъдете дисциплинирани ", прикани той.

Над 2300 са приетите в болница поради COVID-19, като с този ритъм се чака до седмица броят им да доближи до 4000, предвижда проф. Балтов. Става наложително да се включат и частните лечебни заведения. Днес в " Пирогов " ще бъдат разкрити в допълнение кревати за лекуване на медици. Още 30 кревати ще бъдат открити и за лекуване на пациенти в приблизително тежко положение.

Директорът на УМБАЛ " Александровска "   проф. Борис Богов  също прикани за съблюдаване на ограниченията и разясни, че болничното заведение не е изключение от ситуацията в страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР