Тревогата около новия коронавирус продължава да ангажира вниманието на човечеството.

...
Тревогата около новия коронавирус продължава да ангажира вниманието на човечеството.
Коментари Харесай

COVID-19 и 5G - връзка, която не съществува

Тревогата към новия ковид продължава да ангажира вниманието на човечеството. На фона на интернационалните старания за справяне с световната пандемия и непрекъснатото търсене на ефикасни решения за ограничение на болестта, обществените мрежи и интернет изобилства от подправени вести и откровени лъжи за COVID-19. На правилото „ Страхът подклажда още боязън “ се раждат „ вести “, чиято единствена цел е да генерират визити, употребявайки терзанията на всеки един от нас. В този материал вече ви представихме едни от най-често срещаните заблуди към пандемията. А в разбора ни за 5G опровергахме голям брой спекулации към „ вредата “ от новото потомство мобилни мрежи, които все още даже не са стартирали в България. Днес ще си поговорим за още една връзка, която не съществува – тази сред COVID-19 и 5G.
Нека стартираме с това, че предходната седмица Китайското министерство на индустрията и осведомителните технологии съобщи, че ще поддържа телеком операторите, с цел да ускорят развиването на 5G технологиите. И това е належащо, защото посредством проектирането на съоръжение, в това число здравна техника, което работи посредством новото потомство съгласуваност, ще се даде опция за понижаване на въздействието на световната пандемия.
Съвсем елементарен е отговорът на въпроса за какво 5G и новият ковид нямат нищо общо между тях. И този отговор се намира в учебниците по биология. Вирусите извършват виталните си функционалности като хранене и размножаване единствено в гостоприемник – да се схваща организма, който заразяват. Ето за какво те няма по какъв начин да бъдат пренасяни посредством радиовълни, нискочестотно лъчение или други форми на мобилна съгласуваност.
COVID-19 продължава да бъде обект на проучване от страна на интернационалните здравни организации, само че е неуместно да се мисли, че той се предава през сигнала на смарт телефона ни, посредством радиовълните от базовите станции на мобилните оператори или по интернет - посредством облъчване от екрана на преносимия компютър да вземем за пример.

Редица самостоятелни един от различен специалисти се видяха принудени да изясняват на YouTube, Instagram и Фейсбук инфлуенсъри, че няма прикрит скрит план и международните държавни управления не си играят с биологично оръжие във връзка с ковид и консолидираното на мобилните мрежи от пето потомство.
„ Taзи иcтopия зa 5G нямa нayчнo дoĸaзaтeлcтвo и cъc cигypнocт e пoтeнциaлнa дeзинфopмaция, ĸaтo вcъщнocт мoжe и дa cлyжи зa paзceйвaнe нa oбщecтвeнoтo внимaниe oт ĸoнтpoлиpaнeтo нa епидемията c СОVІD-19 “. Това е мнението на преподавателя в университета по общественно здраве в Колорадо, Джoнaтaн Caвeт. От Федералната комисия по известията, Агенцията по опазването на околната среда и Администрацията по храните и медикаментите в Съединени американски щати още веднъж подчертаха, че 5G мрежите са изцяло безвредни за човешкия организъм. Брендън Кар, който е чиновник във Федералната комисия, посочи в Twitter да вземем за пример, че COVID-19 се популяризира сред хората и не е привнесен от радиовълни или различен вид информационна съгласуваност. И още: от Търговската асоциация за безжична промишленост обявиха, че „ няма спор, че животни са източникът на ковид “, като цитираха отзиви на специалисти от Световната здравна организация (СЗО) и Центъра за надзор на болесттите (CDC). А че връзката сред 5G и COVID-19 e даже нелепа, смята и Джон Бючър, старши академик от Националната стратегия по токсикология, която съставлява междуведомствена самодейност за опазване на здравето и човешки услуги в Съединени американски щати.
От всички представени изказвания на откриватели в региона на човешкото здраве и развиването на новите технологии, става несъмнено ясно, че коронавирусът и 5G поколението мрежи не си принадлежат. Нещо повече, даже не съществува най-малък риск за колаборация сред тях. Да, правилно е обаче, че СЗО и други здравни институции не престават да изследват новия ковид, както и че 5G мрежите занапред ще подлежат на проби от страна на доста страни, които възнамеряват разгръщането им.
В днешната обстановка на COVID-19 пандемия учени и откриватели, софтуерни компании и телеком оператори сплотяват старания с цел да поддържат медицината и медицинските експерти в битката им за ограничение на разпространяването на вируса и в помощ на пациентите. Още при започване на март университетът Чулалонгкорн и мобилният оператор AIS в Тайланд пуснаха умни роботи с технология 5G, които да се грижат и наблюдават пациенти с ковид. 5G роботи бяха вкарани и в огромните лечебни заведения в Ухан, център на новата зараза от ковид. Те се употребяват в изолационни отделения, отделения за интензивно лекуване, операционни зали, с цел да дават денонощна стерилизация. 5G роботите помагаха на медицинския личен състав да извършва задания, включващи съвещания и доставка на медикаменти. В рамките на битката с новия ковид още веднъж в Китай работят 5G роботи, способни да разпознават признаци на COVID-19 като висока температура измежду огромни групи от хората.
В този миг е надалеч по-разумно човечеството да се концентрира както върху ограничението на пандемията и рационалното потребление на технологиите, по този начин и върху опровергаването на откровени лъжи, които също оказват значително въздействие върху всекидневието на обществата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР