Тревните площи в Мездра са третирани срещу комари, бълхи и

...
Тревните площи в Мездра са третирани срещу комари, бълхи и
Коментари Харесай

Напръскаха тревните площи в Мездра, срещу комари, бълхи и кърлежи

Тревните площи в Мездра са третирани против комари, бълхи и кърлежи. Обработката бе осъществена със леден аерозол – 20% разтвор на циперметин, като по този метод се подсигурява понижаване на популацията на причиняващите дискомфорт и заболявания инсекти.
„ Времето е най-удачно за сходен вид отнасяне, тъй като няма вятър и аерозолният облак може да остане по-дълго във въздуха и да се разнесе на по-голяма повърхност, с което се усилва успеваемостта му. Тревните площи са пригодни за игра, защото препарата е безопасен за индивида. С това отнасяне се понижава общият брой на нездравословните инсекти, а резултатът е мигновен. “, разясниха от компанията, която бе наета да третира площите.
Аерозолното отнасяне мина през Археологически комплекс „ Калето “, зелените площи на река Искър към състезателен комплекс „ Локомотив “, улиците „ Александър Стамболийски “, „ Янко Сакъзов “, „ Христо Ботев “ (от ДАП до Хемус-М “), както и по поречието на реките Моравишка и Боденска.
Това е първото отнасяне от този вид на територията на град Мездра. Способът на студено аерозолно разпространяване е най-ефективен, защото работи мигновено върху всички нездравословни инсекти, които преминат през облака, както и отстрани яйцата на насекомите, останали по зелената листна маса в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР