Тревър Милтън, 38-годишният основател на Nikola, стана новият мултимилиардер с

...
Тревър Милтън, 38-годишният основател на Nikola, стана новият мултимилиардер с
Коментари Харесай

В клуба на милиардерите: 38-годишният предприемач, който забогатя с повече от $3,5 милиарда

Тревър Милтън, 38-годишният създател на Nikola, стана новият мултимилиардер с сполучливото първично обществено предложение на неговата компания.

Nikola, която създава електрически камиони и такива с водородни кафези, удари цена на акциите си над 37 $ за малко, откакто компанията беше листната на борсата. По този метод делът на Милтън във компанията му получи чиста стойност от близо 5 милиарда $. По-късно акциите се върнаха назад на към 34 $, като чистата стойност на предприемача стана към 4,6 милиарда $. Преди стартирането на борсата, делът на Милтън в Nikola беше оценен на към 1 милиард $.

Новото благосъстояние на Милтън обаче не е елементарно извоювано. Той започва още пет предприятия преди Nikola, две от които се провалиха. " Загубих всичко, което имах, два пъти ", сподели той пред CNBC по-рано през годината.

Милтън и компанията му отхвърлят да разясняват чистото благосъстояние на милиардера. Основателят единствено загатна, че не възнамерява да продава акциите си, защото те са затворени за към година.

Новият милиардер израства в Юта. Предприемаческият му блян стартира рано. В учебно заведение той е препродавал бонбони на други деца за облага. Милтън влиза в лицей, само че прекъсва след година. Той започва първата си компания през 2003 година, която е за тревога и наблюдаване. Той продава компанията няколко години по-късно. След това той започва компания за търговия на дребно, която се проваля, преди в последна сметка да сътвори Nikola.

Миналия ноември Милтън заплати 32,5 милиона $ за първокласното ранчо в Юта, което сложи нов ценови върхове за страната. Имотът разполага с 16 800 квадратни метра и се намира на брега на река. Жилището има осем спални, 9 бани, таванска стая за билярд, киносалон, винарска маза и фитнес.

През април Nikola получи 4 милиона $ от програмата на Съединени американски щати за отбрана на заплатите - заем от администрацията за дребен бизнес, който има за цел да помогне на фирмите да задържат служащите си по време на пандемията.

Милтън съобщи, че държавното финансиране е било належащо, с цел да помогне на компанията да бъде постоянна, преди листването си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР