Третото ученическо четене на произведения на Димитър Чорбаджийски - Чудомир

...
Третото ученическо четене на произведения на Димитър Чорбаджийски - Чудомир
Коментари Харесай

Казанлък се подготвя за Чудомировите четения

Третото ученическо четене на творби на Димитър Чорбаджийски - Чудомир стартира на 25 февруари и ще продължи до 25 март в Казанлък. Тази година ще се четат разкази от книжката за деца „ Жълтото петле “, която е издадена от великотърновското издателство „ Абагар “ със съдействието на Фондация „ Чудомир “ и Литературно-художествен музей (ЛХМ) „ Чудомир “ - Казанлък. В нея са включени 10 подбрани описа за деца и е илюстрирана с картини на създателя. Изданието съдържа и аудио-видео файл с част от разказите, който е в помощ на деца в неравностойно състояние.
В рамките на Чудомировите празници от 2017 година стартира самодейността за училищен четения на творчеството на огромния български публицист. През 2018-а в тях се включиха близо 100 учебни заведения у нас, както български неделни учебни заведения в чужбина - в гръцките градове Ксанти, Александруполис и Орестиада и учебните заведения в Аделаида - Австралия, Хатива и Тарагона - Испания, Пескара - Италия, и Лондон - Англия. Целта на четенията е да се разпространява творчеството на Чудомир, както и да се предизвиква и покачва грамотността съгласно националната тактика на Министерството на образованието и науката за 2014 - 2020 година
За включване в Чудомировите училищен четения би трябвало да се провежда четене на произведения на писателя, а в класа и да се напише най-малко едно есе на тематика „ Защо одобрявам Чудомир “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР