Третото поред издание на Фермер Експо Раковски ще се проведе

...
Третото поред издание на Фермер Експо Раковски ще се проведе
Коментари Харесай

Елитни животни и чиста храна на Фермер Експо Раковски

Третото подред издание на " Фермер Експо Раковски " ще се организира тази събота - 14 септември. Локацията е още веднъж на пазара за живи животни в кв. Секирово в гр. Раковски. Организатори на проявата са организация на производители „ Фермерско мляко “ и община Раковски, с поддръжката на Министерство на земеделието, Държавна фирма „ Земеделие “, Изпълнителната организация по селекция и репродукция на животните и Националната коневъдна асоциация.

Фермер Експо Раковски е първото и само ревю по отглеждане на животни и фермерски храни, което се осъществя от приета организация на производители -Фермерско мляко. Основната му задача е да показа достиженията в селекцията на продуктивни породи животни в България и богатия усет на фермерските храни.

В рамките на проявата ще се показва самобитната хубост на фолклора от област Пловдив. Предвидени са и демонстрации по подготвяне на обичайни храни - пиде, катми, прясно сирене, лютеница и други Запазено място на Фермер Експо Раковски имат занаятите, а в актуалното издание са забавите за деца. Малчуганите ще моделират с глина, ще тъкат ароматни килимчета от цветя, ще стрелят с лък и други

Съществена част от програмата на събитието е фестивалът на селската кухня „ Вкусовете от през вчерашния ден “, който се провежда от община Раковски. Той дава опция на читалищата от област Пловдив да покажат самобитната хубост на локалния фолклор и кулинарните си обичаи.

Демонстрацията на фермерски храни притегля от ден на ден участници всяка година. И тази събота ще има сирене, кашкавал и кисело мляко, създадени от краве, биволско, овче и козе мляко. Сред асортимента са също биологични и стандартни виновност, мед, плодови сиропи, сладка, лютеници, био гъби шийтаке, шипков мармалад. И още - разнообразни типове самун, сурови крекери и фъстъци ще се предложат на експото.

Гостите ще могат да се насладят на неповторимия усет на същинска храна, която идва непосредствено от фермите на над 20 производители от цяла България.

„ Фермер Експо Раковски 2019 “ планува и осъществяване на аукцион за продажба на елитни говеда. Той е подбуден от назрялата нужда животновъдите да могат да покажат и осъществят отглежданите от тях животни след години селекционна активност. От друга страна, регионът на област Пловдив се характеризира със мощно развито отглеждане на животни, което е основната причина сходен тип събитие да се осъществя точно в гр. Раковски.

В програмата на събитието е включена и галерия на кучета - Българско овчарско куче и Алабай. Новост за тази година са и демонстрациите с коне -Тежковози, Рисак, Фризийска порода и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР