Третото поколение на Touareg е леко пораснало на дължина и

...
Третото поколение на Touareg е леко пораснало на дължина и
Коментари Харесай

Зрелищен дебют на новия VW Touareg у нас

Третото потомство на Touareg е леко пораснало на дължина и ширина спрямо предшественика си. Новите размери са следните: 4878 мм дължина (+77 мм), 1984 мм ширина (+44 мм) и 1702 мм височина (-7 мм). Увеличаването на дължината на каросерията е довело до доста увеличаване на товарния размер. Сега той възлиза на 697 до 810 литра (в взаимозависимост от ситуацията на задната седалка). Независимо от увеличението на дължината и широчината на автомобила, направената от образован микс от алуминий (48 процента) и високотехнологични типове стомана (52 процента) каросерия е олекнала с цели 106 кг спрямо предшественика.

Една от многото софтуерни нововъведения в новата генерация на Touareg се назовава Innovision Cockpit. При тази технология 12,0-инчовият екран на цифровото приборно се слива с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на инфотейнмънт система Discover Premium, като двата екрана се сплотяват в един цялостен съразмерен детайл, от който се командват множеството осведомителни, информационни, мултимедийни и удобни функционалности в автомобила. Innovision Cockpit е съвсем лишен от типичен бутони, превключватели и регулатори, само че такива не престават да участват на местата, където са в действителност нужни – да вземем за пример за оптимално интуитивно ръководство на силата на звука на озвучителната уредба.

Touareg стъпва на пазара с най-широкия набор от асистиращи системи и технологии за комфорт и динамичност на пътя, които Volkswagen в миналото е интегрирал в сериен модел.

Volkswagen пуска на пазара третото потомство на Touareg на първо време с мощни и ефикасни V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен размер. В Европа моделът идва с два дизелови V6-двигателя с 231 к.с. и 286 к.с. (EU6 AG), а през есента към тях ще се причисли бензинов V6 с 340 к.с.1 (EU6 AJ). На по-късен стадий се чакат 4,0-литров турбодизелов V8 (EU6 AG) с мощ 421 к.с. Първоначално за китайския пазар е планувано и Plug-In-хибридно задвижване със систематична мощ 367 к.с.1. Точният миг за пазарния дебют на Touareg с Plug-In-хибридно задвижване в Европа към момента не е конкретизиран финално.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР