Третото поколение на Kia Picanto не успя да завоюва нито

...
Третото поколение на Kia Picanto не успя да завоюва нито
Коментари Харесай

Грандиозен провал за Kia Picanto в краш тест

Третото потомство на Kia Picanto не съумя да завоюва нито една звезда в краш тест на Latin NCAP. Според самостоятелната организация, която организира тествания на сигурността на нови коли, продавани в страните от Латинска Америка, корейският хечбек не обезпечава никаква отбрана нито за лидера, нито за пасажерите.

Kia Picanto се оправя релативно сполучливо единствено в теста за сигурност на пешеходци - 51%. Защитата за деца в салона е оценена с 29%, а системите за дейна и пасивна сигурност получават 7%.

Базовата версия на Kia Picanto за Латинска Америка и Карибския район се продава единствено с една въздушна възглавница. Антиблокираща и стабилизираща система се оферират единствено против в допълнение възнаграждение, а странични еърбегове въобще не са налични за модела.

От Latin NCAP насочат тежки рецензии към Kia, че предлага на европейските си клиенти същото Picanto, само че с шест въздушни възглавници даже в най-евтината трансформация за €8 700. Организацията приканва корейската компания да обнови незабавно локалната версия и предлага на потребителите да не купуват толкоз рисков автомобил.

През 2017 година европейското Picanto от третата генерация получи три звезди в тест на Euro NCAP. Моделът събра 79% за отбрана на възрастни, 64% за деца и 54% пешеходци, а оборудването за дейна и пасивна сигурност бе оценено с 25%.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР