Третото издание на превърналия се вече в традиция ежегоден фестивал

...
Третото издание на превърналия се вече в традиция ежегоден фестивал
Коментари Харесай

Фестивалът „Магията на изтока“ събира изкуството 16 азиатски държави

Третото издание на трансформиралия се към този момент в традиция годишен фестивал на азиатската просвета ще показа обичайно изкуство и просвета от 16 страни от континента на изгряващото слънце. Той ще се състои на 15-ти юни от 10 до 20 ч. на лятната сцена и прилежащите алеи в софийската Борисова градина. Фестивалът, проведен по самодейност на посолство на Индонезия в България, и взаимно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония, и тази година е отдадено на благородната идея на фондация „ За Нашите Деца " - сигурна фамилна среда за всички деца и поддръжка на родителите още от първия момент. Средствата от събитието организацията ще влага в поддръжка на уязвими фамилии в риск от разлъка и ще избави от занемаряване най-малко 15 деца в ранна възраст.


„ За нас бъдещето на децата по света е измежду най-важните сфери, в които нашите общества би трябвало да влагат запаси. Нашите общности се сплотяват, с изключение на, с цел да демонстрираме благосъстоянието, разнообразието и единството на азиатската просвета, само че и с цел да допринесем за по-светлото бъдеще на децата в България. ", споделя Н.Пр. Сри Астари Рашид, дипломат на посолство на Индонезия в България.
Иванка Шалапатова, изпълнителен шеф на фондация „ За Нашите Деца ", прибавя „ Благодарни сме на уредниците на азиатския фестивал и изключително на Н.Пр. Расджид, главен основател на събитието, че за втори следващ път ни се доверяват и ни поддържат в задачата ни да дадем убеденост на фамилиите, с цел да преодолеят компликациите и да останат дружно. Защото единствено фамилията може да даде постоянна основа за сполучливото развиване на детето и само в семейство то може да получи еднакъв късмет и да се радва на пълностоен живот. "


Фестивалът под надпис „ Магията на изтока " и тази година ще предложи повече от богата и пъстра стратегия с танцови осъществявания, музикални, театрални и бойни изкуства на лятната сцена. Изложбените шатри на всяко посолство ще оферират сувенири-уникати, аксесоари, екзотични храни и питиета, средствата от продажбата на които ще допринесат за благотворителната идея. Атрактивната стратегия ще бъде допълвана от зона за йога и релакс, уроци по обичайни източни танци, ателиета по рисувана коприна, антични настолни игри и доста други интензивности, в които всеки може да се включи свободно.



Фестивалът е с вход свободен, само че предизвиква посетителите да вземат участие в благотворителната лотария като закупят билетче, с което оказват помощ за това по-малко деца да бъдат изоставени от своите родители и да прекарат първите години от своя живот в самотност и изолираност, надалеч от пълноценна грижа и любов. Посетителите, закупили билети, ще имат опцията да завоюват премия от многочислените партньори-дарители на фестивала, измежду които и най-голямата премия - двупосочен билет за двама до азиатска страна по желание, възложен от дългогодишния сътрудник на събитието - Turkish Airlines.
Събитието се реализира и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР