Третото издание на младежкия фестивал „Шумът на реката” ще се

...
Третото издание на младежкия фестивал „Шумът на реката” ще се
Коментари Харесай

Рафтинг състезание, цветен прах и още спортни атракциони на „Шумът на реката”

Третото издание на младежкия фестивал „ Шумът на реката” ще се организира в събота – 26 май. Нова атракция за жителите и гостите на Козлодуй е надпреварата по рафтинг „ Ботева купа”, което ще се организира в границите на фестивала. Очаква се в Ботев парк да дойдат тридесет души от цялата страна – участници в рафтинг надпреварата, което ще бъде в няколко дисциплини. Организатор е Спортен клуб „ Атом” град Козлодуй.
Сред специфичните посетители и тази година ще бъде Национално учебно заведение за планински водачи в село Черни Осъм. За жителите са готови спортни атракциони – въжен тролей (спускане с ролки по въже), ски на трева, планинско насочване и дърпане на въже. Важно изискване е децата и младежите до 18 годишна възраст да показват декларация за родителско единодушие при присъединяване си във въжения тролей. Декларации ще има на място при тролея. Могат да се попълнят и авансово, като се изтеглят от уеб страницата на община Козлодуй.
Във фестивала присъединяване ще вземат клуб „ Приятели на Изтока”, Козлодуй, Младежки ГЕРБ, „ ЖенСъвет” при АЕЦ „ Козлодуй”, учители от Фондация „ Заедно в час” и Център за социална поддръжка, град Козлодуй.
Творчески ателиета, занимателен щанд „ Снимка за спомен”, „ Бодиарт”, щанд на Наградата на Херцога на Единбург, „ Усмивки за Африка”, здравословни смутита, фрешове, бонбони и китайски изкушения са част от заниманията, които ще радват младежите и гостите на града.
В 18.00 часа започва музикална стратегия, която ще предложи на присъстващите хип-хоп танци, меренге, корейски поп, салса, регетон, рок музика. Участници в концерта са група „ Haechi” към Арт център „ Алехандро”, град Пловдив, балет „ Хаус” към НЧХП „ Христо Ботев-1879”, Козлодуй, група „ Black knife”, Козлодуй и клуб „ Приятели на Изтока”, Козлодуй.
В обособена шатра ще бъде показан заключителният стадий на плана „ Младите европейци – дейни граждани” по грантова скица „ Подкрепа на начинания на общините, свързани с районното изменение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018”, финансиран от Национално съдружие на общините в България. Там младежи, които участваха в самодейностите, ще опишат за резултатите от плана, ще дават безвъзмезден бюлетин, публикуван за плана, и ще презентират три видеоклипа, готови по време на плана. Гост на празника ще бъде Владимир Уручев, който ще се срещне с младежите и ще поговори с тях за провокациите пред Европейски Съюз.
Кулминацията на празника ще бъдат разпръскването на пъстър прахуляк и голяма торта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР