Третото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg -

...
Третото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg -
Коментари Харесай

Конкурсът за чиста журналистика Web Report продължава

Третото издание на състезанието за чиста публицистика на Dir.bg - Web Report ще се организира с нова дата за присъединяване. Промяната е поради изключителното състояние и ограничаващите ограничения, а положителната вест е, че се удължава с месец срокът за кандидатстване, който беше до 31 май.

Така рецесията дава опция на още публицисти да се включат в конкуренцията и всички искащи да аплайват, могат да го създадат до 30 юни. Удължава се и интервалът на изявленията - те би трябвало да са оповестени сред 05.02.2019 - 25.06.2020 година

В тазгодишното издание участниците ще се състезават в 6 категории - " Общество ", " Икономика ", " Култура и изкуство ", " Технологии и нововъведения ", " Истински истории " и " Спорт ", а спечелилите във всяка от тях ще получат парични награди.

Допустимите журналистически жанрове са: Репортаж; Разследване; Интервю; Фоторепортаж; Видеорепортаж; Очерк-портрет; Коментар-анализ. За следващ път няма да бъдат оценени видеорепортажи, предавани в ефирен ефир, защото уредниците желаят да дадат късмет за изява на по-малките медии, които не разполагат с опциите на малките екрани.

Всеки от кандидастващите материали би трябвало да дава отговор на следните условия:

- да не е взел участие в предходното издание на конкурса;

- да бъде написан на български език и съгласно езиковите правила;

- да бъде автентичен авторски материал;

- да цитира правилно и правдиво осведомителни източници, обстоятелства, препратки, като указва кои са те;

Материалите би трябвало да бъдат оповестени на страниците на уеб страница на снабдител на медийна услуга, а не в персонален блог/влог, обществена мрежа или в персонален профил на претендента в обществените медии (Facebook, LinkedIn, You Tube, Vimeo, Twitter и др.).

Допуснатите до присъединяване материали ще бъдат оценени от авторитетно професионално жури в състав Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Венелин Петков ( шеф " Новини " на bTV), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Ваня Николова (журналист, сценарист), Яна Пеловска (Управител на Център за развиване на медиите), Христо Христов (Изпълнителен шеф, WhitePress Bulgaria), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Илия Вълков (журналист, " Клуб Z ", УНСС), Евгени Димитров (Основател на организация " Булфото " ), Илияна Захариева (Директор " Корпоративни връзки ", А1). Датата на оповестяване и връчване на премиите ще бъде конкретизирана в допълнение. Одобрените материали ще бъдат оповестени в специфичната категория " Участници " в уеб страницата на Dir.bg, където може да бъде открита и цялостната информация за състезанието, както и във Facebook страницата на състезанието.

Списание " Мениджър " е измежду медийните сътрудници на състезанието.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР