Третото издание на Games Made in BG, изложението за игри,

...
Третото издание на Games Made in BG, изложението за игри,
Коментари Харесай

40 компании, студия, разработчици и организации представят лицето на българската гейминг индустрия в изложението Games Made in BG

Третото издание на Games Made in BG, ревюто за игри, основани в България, се завръща на 2 ноември в границите на Sofia Game Night. В тазгодишното издание на събитието, което ще се организира в Гьоте-институт България (ул. „ Будапеща “ 1) от 18 до 22 часа, вземат участие основатели на видео и настолни игри, както и институции, които поддържат развиването на изобретателните промишлености в България.

Посетителите на Games Made in BG ще могат да се поиграят както на нови заглавия, по този начин и на добре познати класики, да споделят непосредствено с game dev фирмите, сред които тази година са както AAA компании, по този начин и самостоятелни студиа. „ Наша цел е да представим самобитна моментна фотография на game dev промишлеността в България и се радваме, че толкоз компании ще вземат присъединяване в третото издание на ревюто “ – разяснява Хелиана Велинова, част от екипа на Sofia Game Night. Компаниите, които ще показват игри в границите на Games Made in BG, са: Seven Bulls, Dreamteck, Belleal Games, Archean Games, Sly Foxes, Gadjets Games, Snapshot Games, На Вуте да му е зле, Wiener Games, Cosmic: The iliad, Veselie Studios, Imperia Online, Nedi Games, Персонализиран пакет с писмо от Дядо Коледа, ZeroFun, Arcana Mágica, Kipi Interactive, VR A&B, The Sixth Hammer, YES Good Deed Cards Team Puh, Rebellious Software, Creative Assembly - Sofia, ZenArt VR, XS Software, MMA Rivals,Kuker The Board Game, NEMO, На Оня свят, Foumart games и QuestWorld И в това издание на ревюто ще се включат уредниците на българските Game Jam събития със особено пространство, в което ще показват игри, основани в границите на разнообразни гейм джемове.

Към събитието се причисляват и представители на магистърската стратегия „ Дигитални медии и видеоигри “ към Софийски университет св. „ Климент Охридски “, Бюро Творческа Европа - България и InvestBulgaria Agency. Sofia Game Night се провежда от Гьоте-институт България и ESL България с генералното партньорство на The Stars Group. Проектът се реализира в партньорство с Френски институт в България и с поддръжката на Френско-немския културен фонд. Партньори: Game Dev Summit, Ozone.bg, Taxistars.



 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР