Третото издание на Фестивала на розовия домат ще се проведе

...
Третото издание на Фестивала на розовия домат ще се проведе
Коментари Харесай

Стартира третото издание на Фестивала на розовия домат в София


Третото издание на Фестивала на розовия домат ще се организира на 15 септември от 11:00 часа в Княжеската градина в София. За трета поредна година МЕТРО събира на едно място производители на розови домати и неповторими български аграрни артикули, основатели на достоверни български сирена, известни началник готвачи и майстори на обичайната българска кулинария.

По време на фестивала ще бъдат показани най-хубавите производители на розови домати, участващи в програмата на МЕТРО "Отгледано с грижа в България ", както и производители на сладкия реселешки лук, неповторимия смилянски фасул и на български фермерски сирена.

Посетителите на фестивала ще имат опция да опитат авторски доматени ястия, готови от най-хубавите софийски готвачи и заведения за хранене. По време на събитието ще готвят заведенията за хранене Космос и Андре, известните началник готвачи Георги Бойковски и Джун Йошида, както и екип от млади звездни гении от софийския Chefs Club.

Майсторите от академия "Кулинарен историк ", водени от Ангел Ангелов, както и гостите на събитието, ще подготвят дружно най-голямата лютеница в юначен тиган. Посетителите ще могат да опитат и фантастичните телешки гюзлеми на "Дивата плантация " и техните меса и суджуци.

Десетки фолклорни танцови групи, спечелили в състезанието "Хоро се вие извива ", ще показват неповторимо надиграване. Гостите ще чуят и осъществявания на духовия оркестър "Виво Монтана ".

В работилницата на организация "Нулев боклук " можете да се включите в правенето на домашна паста за зъби и да се научите по какъв начин можете да превърнете остарели тениски в торби за извършване на покупки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР