Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша

...
Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша
Коментари Харесай

GastronomiX 2018: кулинарна експлозия в Интер Експо Център

Третото издание на единствения у нас професионален конгрес за висша кулинария GastronomiX 2018. ще се организира тази година от 7 до 10 ноември – от сряда до събота, в зала 6 на Интер Експо Център, в границите на ревю СИХРЕ. Някои от най-хубавите събития в кулинарната промишленост се случват на водещите интернационалните изложби МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ.
За нови равнища в специалността
Създаден за младите и изграждащите се експерти в готварството, сладкарството и ресторантьорството в България да черпят ентусиазъм, хрумвания и техники от одобрени потенциали в сектора, GastronomiX предлага майсторски класове, демонстрации и презентации на международно равнище.
Сред лекторите на форума през тази година са популярни испански шеф-готвачи от заведения за хранене с две звезди Мишлен, сладкар на най-високо международно равнище и още огромни експерти, с помощта на които хората от младото потомство готвачи и ресторантьори у нас могат да овладеят по-горни равнища в специалността, да получат нови скъпи познания и умения.
GastronomiX е оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общественост в България и конгрес, който развива и разпространява българската висша кухня. Събитието е уместно и потребно освен за професионални готвачи и сладкари, само че и за ресторантьори, кетъринг компании, сомелиери, хора с различен професионален или персонален интерес към храната и, несъмнено, за медии.

За ценителите на кулинарното изкуство
Четирите дни на GastronomiX 2018 включват богата и забавна стратегия. Началото ще сложи уважаваният италиански шеф-готвач Масимо Росето, дипломат на великата традиция на ризотото и марката Riso Gallo.
В четвъртък, 8 ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф-готвач на ресторант Coque в Мадрид (2* от Мишлен) и на шеф-готвачи от митичния екип на Disfrutar в Барселона (2* от Мишлен): Едуард Шатрук, Ориол Кастро и Матеу Касаняс.
В петък, 9 ноември, на сцената ще забележим белгиеца Анри Донно, основен шеф-инструктор на влиятелната HRC Академия. Последният ден на GastronomiX, събота, е отдаден на висшето сладкарство. Благодарение на Pastry Академията проява „ Шоколад “ ще води един от най-хубавите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство.
Това са единствено част от лекторите на GastronomiX 2018 . Майсторски класове или презентации ще изнесат и одобрени български шеф-готвачи.
Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing. Провеждането на GastronomiX 2018 е допустимо посредством поддръжката на The Alimentaria Experience.
Повече за събитията и новостите, които предстоят по време на най-големите хранителни изложби следете ТУК.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР