Третодивизионият Шроузбъри изхвърли Стоук Сити от ФА Къп след драматичен

...
Третодивизионият Шроузбъри изхвърли Стоук Сити от ФА Къп след драматичен
Коментари Харесай

Изумителен обрат за 10 минути шокира грънчарите

Третодивизионият Шроузбъри изхвърли Стоук Сити от ФА Къп след трагичен поврат в преиграването от 3-ия кръг на конкуренцията. Гостите губеха с 0:2 до 71-ата минута, само че единствено за 10 минути забиха три гола във вратата на " грънчарите " и се класираха за идната фаза, където ги чака елитният Уулвърхамптън.

Началото беше за домакините, които имаха искания за дузпа след рухване в наказателното поле на Моритц Бауер. В 15-ата минута гол на ветерана Питър Крауч беше анулиран поради засада, а в 20-ата Том Инс комбинира с Тайръс Кембъл и той откри резултата. Нападателят на Стоук се разписа още един път до почивката, откакто посрещна неприятно отбита топка от отбраната на гостите и простреля Арнолд.  " Грънчарите " пропуснаха да решат всичко в първите минути на второто полувреме и като че ли подцениха противника, който нямаше желание да се предава. Десният бек на Шроузбъри Джеймс Болтън върна интригата в 71-ата минута, а в 77-ата Феджири Окенабири вкара за 2:2 от дузпа, отсъдена за нарушаване на Сам Клукас против самия него.

Домакините бяха в цялостен потрес и в 81-ата минута цялостният поврат стана факт. Грег Дохърти напредна и центрира на далечната греда, където оставеният непокрит Джош Лорънт не сбърка и донесе огромната наслада на отбора от Лига 1.
Англия, ФА Къп - 3-и кръг (преиграване):

СТОУК СИТИ - ШРОУЗБЪРИ 2:3
1:0 Т. Кембъл (20)
2:0 Т. Кембъл (36)
2:1 Д. Болтън (71)
2:2 Ф. Окенабири (77) д.
2:3 Дж. Лорънт (81)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР