Трето ниво на епидемиологично предупреждение бе обявено в автономна област

...
Трето ниво на епидемиологично предупреждение бе обявено в автономна област
Коментари Харесай

Нова зараза: Пациент в Китай е със съмнение за бубонна чума

Трето равнище на епидемиологично предизвестие бе оповестено в самостоятелна област от Северен Китай заради идентифицирането на пациент със подозрения за бубонна чума , написа РИА НОВОСТИ. Съобщава се, че в през вчерашния ден в болница в град Баян-Нур е дошъл мъж с такова заболяване. В тази връзка, през днешния ден (05.07.20 г.) бе решено да се разгласи 3-то равнище на предизвестие за предварителна защита, което ще важи до края на годината.
" В момента съществува опасност от разпространяване на чума измежду популацията. Молим жителите да съблюдават прецизно условията за попречване на епидемията ", се показва в резолюция, оповестена от Агенция Синхуа. Властите поучават да се практикува лов на диви животни и неотложно да се рапортува на упълномощените организации, в случай че бъдат открити случаи на болестта или даже подозрение за заболяването.
По-рано беше обявено, че чумата е открита в западната част на Монголия в района, който граничи с република Алтай. Двама души се разболяха. Пресслужбата на съветското посолство в Улан Батор съобщи, че монголските управляващи неотложно са взели нужните ограничения и няма причина за безпокойствие. Заболяването се популяризира от мармоти , които жителите на Монголия, макар възбраните, ядат. Заразата се предава и при рязане на трупове, само че това са изолирани случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР