Трето място в отборната надпревара спечелиха състезателите на АЕЦ „Козлодуй“

...
Трето място в отборната надпревара спечелиха състезателите на АЕЦ „Козлодуй“
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй“ спечели отличия на Еко рали България

Трето място в отборната конкуренция завоюваха състезателите на АЕЦ „ Козлодуй “ на тазгодишното Еко рали България, което се организира от 26 до 28 юли.
Централата беше показана от три екипажа. Отбор Атом 1 в състав Кирил и Красимира Кирилови, Атом 2 – Павлина Ценкова и Боряна Петкова и Атом 3, формиран от Кирил Цонов и Борис Попниколов. Състезателите от Атомната централа завоюваха второ място при женските отбори, трето място в отборната конкуренция и пето място в генералното класиране.
Целта на Еко рали България, което мина под мотото „ По пътя на Априлското въстание “, е да предизвиква новите технологии, употребявани от автомобилната индустрия за запазване, икономисване на сила и изхвърляне на допустимо минимум замърсители във въздуха. Една от концепциите на уредниците също по този начин е да предизвикват водачите да трансформират своите привички при ръководство на автомобил и да отдават приоритет на опазването на околната среда.
Стартът на 437-километровия маршрут бе даден на площад „ Батенберг “ в София, след което трасето мина през Мирково, Пирдоп, Панагюрище, Копривщица и крайната точка бе София тех парк. Правилата на надпреварата включват напредване с електрически автомобили по пътна книга и осъществяване на регулярни проби за майсторско ръководство в тъкмо контролно време.
В надпреварата участваха 13 български и един италиански екипаж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР