Трето издание на националната кампания Великден за всеки - дари

...
Трето издание на националната кампания Великден за всеки - дари
Коментари Харесай

Започна третото издание на националната кампания Великден за всеки

Трето издание на националната акция " Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ". Омбудсманът Мая Манолова и лицата на акцията стартираха самодейността през днешния ден. Идеята е готвачи от профилирани учебни заведения да зарадват възрастни хора от обществени домове в столицата с един от знаците на великденската софра козунака.

В приготвянето на Великденските козунаци се включиха всички, дружно с омбудсмана Мая Манолова и лицата на акцията - известни наши артисти, артисти и спортисти.
Деси Бакърджиева - актриса: За 3-та година съм в тази акция. Надявам се да има повече хора, които да я поддържат, да помогнем на повече възрастни да посрещнат този прекрасен християнски празник и дано да бъдем по-добри. Виктор Светославов - учител в Кулинарната академия: Добре е всеки ден да бъде празник на щедростта и на положителната храна и да има сходни начинания, а освен на огромните празници.
И тази година преди Великден ще се набират средства и хранителни артикули за възрастните хора, които няма да получат надбавка за празника.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: Средствата, които ще бъдат събрани в акцията, се обръщат във ваучери, всеки на стойност по 20 лв.. Те са за пенсионерите, които са малко над прага, който държавното управление дефинира за великденски надбавки.
Списъците на пенсионерите ще бъдат направени благодарение на Национален осигурителен институт съгласно размера на пенсиите и хората ще могат да получат средствата в пощенските клонове.

Със съдействието на обществения патронаж, по общини, в седмицата преди Великден ще се раздават събраните хранителни артикули на обществено слаби и небогати хора.

Може да се включите в акцията като изпратите SMS на номер 1255 или преведете средства по банкова сметка.

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР