Трето денонощие продължава издирването на заподозрения за шесторното убийсво в

...
Трето денонощие продължава издирването на заподозрения за шесторното убийсво в
Коментари Харесай

Трето денонощие издирват Росен Ангелов

Трето денонощие продължава издирването на обвинения за шесторното убийсво в Нови Искър - Росен Ангелов, само че все още от него няма никаква диря.

Според проверяващите той се намира в региона на с. Луково, като за последно е бил във вилата в селото, в която се е самонастанил. Успял е да се измъкне за броени часове от проверяващите. Затова точно край селото са съсредоточени всички сили. Десетки служители на реда и военни търсят Ангелов в гората.

През нощта са работили термокамери, към този момент са пуснати следовите кучета. На мястото има екипи и на „ Гранична полиция ”,предаде бТВ.

Росен Ангелов е извънредно добре физически квалифициран, алпинист е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на проверяващите.

В региона има 25 000 вили и е допустимо той да се самонастани в някоя сграда.

Росен Ангелов е с три присъди, последната присъда е влезнала в действие през 2009 година и е за блудничество в малолетна. Оттогава той е бил  разгласен за търсене и 8 година не е бил открит.

Живял е на няколко адреса в конспиративност. Се е изхранвал, като е работел на разнообразни градежи.

Има подадени 3-4 сигнала във всички тези години, които са проверявани от съответните структури на Министерство на вътрешните работи, само че те са били без резултат, сподели в предаването „ Тази неделя ” по bTV ръководителят на ПГ на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов. Той цитира и статистика за хора, които се укриват от управляващите. 

„ Около 1100 са тези, които имат присъди, към 600 са тези, които са оповестени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва, на дейната роля, която имат всички представители на локалната власт в отдалечените обитаеми места, и на районните инспектори ”, сподели Цветанов.

Всички структури на Министерство на вътрешните работи търсят тези лица, само че когато се получи информация за дадени сигнали, незабавно се ревизират. За Росен Ангелов те са били безуспешни, тъй като информацията не е била доказана, добави той.

По думите му би трябвало да се подхващат организационни ограничения – всички институции да свършат своята работа и да има по-добра съгласуваност посред им.

Не би трябвало постоянно да прехвърляме отговорността на законодателството, тъй като и към сегашния миг имаме задоволително механизми, с които можем да се оправим, означи Цветанов.

Към  сегашния миг проверяващите са безапелационни, че той е причинителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани материални доказателства.

Той е извънредно е рисков, по тази причина който го забележи, не би трябвало да подхваща никакви дейности, а просто би трябвало да осведоми способените органи, уточни Цветан Цветанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР