Трето бебе е изоставено в Пловдивска болница само за месец.

...
Трето бебе е изоставено в Пловдивска болница само за месец.
Коментари Харесай

31-годишна изостави петото си бебе в пловдивска болница

Трето бебе е изоставено в Пловдивска болница единствено за месец . 31-годишна жена остави петото си дете в болничното заведение, заяви Българска национална телевизия.

От университетската болница " Пловдив ", където е детето, приканиха за законови промени, посредством които родители , изоставящи децата си , да подлежат на наказателна отговорност .

Бебето е родено в края на предходната седмица. Два дни по-късно 31-годишната майка е избягала от отделението. След лекарски сигнал до полицията, от Министерство на вътрешните работи са върнали дамата в болничното заведение, само че тя още веднъж е отказала да се погрижи за бебето си.

Началникът на Отделението по неонатология в МБАЛ " Пловдив " доктор Диана Аргирова приканва обществото и ръководещите да оказват помощ. " Чувстваме се безсилни, когато едно дете, а това дете е и болно, е изоставено и ние би трябвало да взимаме решения за неговата орис. Това не е законно ", сподели доктор Аргирова.

Социалните служби също са осведомени със случая. От болничното заведение припомниха, че преди по-малко от месец други две дами изоставиха децата си. Тогава доста хора от цялата страна пожелаха да оказват помощ.

По думите на доктор Аргирова децата сега са в приемни фамилии, където грижата за тях е в действителност невероятна. Децата чакат настаняване в същинските си домове.

Годишно в Университетската болница " Пловдив " се изоставят към 25 новородени. Тенденцията се резервира макар намесата на обществените и неправителствените организации , които работят превантивно с родителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР