Третият випуск парамедици получиха своите свидетелства за професионална квалификация от

...
Третият випуск парамедици получиха своите свидетелства за професионална квалификация от
Коментари Харесай

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици

Третият випуск парамедици получиха своите свидетелства за професионална подготовка от декана на Медицинския факултет към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Христо Бозов.

Получилите подготовка „ Парамедик – четвърта степен “ могат да транспортират потърпевши и заболели хора, да оказват първа помощ и да асистират на лекаря в незабавната помощ.

Проф. Бозов обърна внимание, че част от приключилите към този момент практикуват в системата на незабавната помощ, други надграждат познания и са студенти в компетентност „ Лекарски помощник “.

„ Гордеем се с постигнатото в университета и с вашите триумфи. Специалността в този си тип е новаторска. Поздравявам управлението, че не се отхвърлиха макар компликациите “, сподели зам.-кметът по обучение, обществени действия и юношески политики на Община Бургас Йорданка Ананиева. Тя пожела триумф на парамедиците и обърна внимание, че е мъчно да си на първа линия, да взимаш бързи решения, изключително когато са свързани със избавяне на човешки живот.

Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова показа на парамедиците, че е горда от изключителните им старания и им пожела да бъдат в новото си занятие хора с благосклонност към пациентите.

Новият випуск беше поздравен и от зам.-декана на Факултета по публично здраве и здравни грижи проф. Евдокия Сотирова и от ръководителя на Катедра „ Здравни грижи “ доцент Галина Терзиева.

Сред дипломираните парамедици е и Ива Пехливанска, която е ръководител на новосформираното Сдружение в социална изгода „ Съюз на парамедиците в България “. Тя обърна внимание, че то се е случило със съдействието на проф. Христо Бозов и главните му цели ще бъдат сливане на всички парамедици на територията на страната и тяхното почтено консолидиране в областта на незабавната помощ, като част от медицинските екипи.

Сдружението ще работи интензивно и за регламентиране на стандартите за работа на тези експерти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР