Третият служебен кабинет на президента Румен Радев ще продължи политиката

...
Третият служебен кабинет на президента Румен Радев ще продължи политиката
Коментари Харесай

Обратно броене: Съставът на новия служебен кабинет все още не е ясен

Третият длъжностен кабинет на президента Румен Радев ще продължи политиката на актуалното държавно управление. Заявката даде президентът по-малко от 48 ч. преди да разпусне 46-ото Народно заседание.

Имената на новите министри обаче ще станат ясни публично в четвъртък.

Държавният глава отхвърли да разяснява съответния състав на бъдещия кабинет. Радев почете празника на българските пожарникари.

Снимка: btvnovinite.bg

„ За мен е значимо, че няма да има смяна в политиката. Това служебно правитeлство ще продължи да работи за одобряването на държавността и връщане на доверието в институциите. Надявам се това, което реализира това служебно държавно управление и това което ще направи идващото, да бъде продължено от постоянното “, добави Радев.

Президентът беше сбит във връзка възможен политически план на двамата служебни министри Кирил Петков и Асен Василев: „ Аз към този момент бях пределно явен – поддържам полезности, а не партии, ще не преставам да поддържам полезностите, които поддържат българските социалисти “.

До два дни излиза наяве дали Петков и Василев ще сложат ново политическо начало.

„ Докато съм длъжностен министър – аз за бъдещи стъпки няма да приказвам, два дни са си два дни. Аз с президента съм имал доста позитивни диалози. Моята позиция, и това решение – би трябвало да вземем дружно с Асен Василев. Как да продължим смяната по най-ефективен метод, сигурно ще останем част от смяната “, изясни Петков.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков отхвърли информацията, че и той може да стане част от подобен вероятен план. Предстои да се разбере дали ще взе участие в идващ кабинет, само че предложи още от в този момент да има борба с пазаруването на гласове за вота.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Нямам предложение и още никой няма предложение. Ще чуете това на 16 септември – каквото реши президента, това ще бъде “, добави Рашков.

И други служебни министри отхвърлиха детайлности по тематиката. Сред тях – на туризма Стела Балтова.

Каквито и промени да има в служебния кабинет президентът би трябвало да издаде декрет за назначението на министрите.

Междувременно – поредност от неофициални срещи на „ Дондуков 2 “, министър председателят Стефан Янев и част от служебните министри бяха засечени да излизат от постройката на президентството. Те не потвърдиха дали е обсъждан съставът на новия длъжностен кабинет.

Снимка: btvnovinite.bg

А в Народното събрание – съвещания на комисии като за последно. Утре, тъкмо в 9 ч., депутатите се събират за последния пленарен ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР