Третият протест, обявен като „Велико народно въстание“, е насрочен за

...
Третият протест, обявен като „Велико народно въстание“, е насрочен за
Коментари Харесай

Велико народно въстание III в Дена на Независимостта

Третият митинг, разгласен като „ Велико национално въстание “, е плануван за през днешния ден , с цел да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от оповестяването на Независимостта. Това ще бъде и 76-ият следващ ден от антиправителствените прояви, проведени, в това число от така наречен Отровно трио.

Демонстранти започнаха да се събират в 17.00 часа в "триъгълника на властта ". Обстановката е спокойна.

Полицията претърси градинките, попадащи в региона на обичайните антиправителствени протестни шествия. Източници от Министерство на вътрешните работи оповестиха пред кореспондент на БНР, че не е намерено нищо притеснително.

Протестиращите още веднъж настояха полицията да не позволява провокации и да не демонстрира принуждение, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико национално въстание ".

Исканията остават непроменени – оставките на премиера и на основния прокурор, както и почтени предварителни избори.

„ Отровното трио” още веднъж прикани за всеобщо присъединяване в днешната акция, „ тъй като на всички им е писнало от Борисов, от кражбите, от лъжите, от неналичието на господство на закона “ по думите на юрист Николай Хаджигенов.

„ Крайно време е ръководещите да схванат, че потъват все по-дълбоко. Просто ще изчезнат един ден, в случай че продължат да бъдат на власт. Но от другата страна стои персоналният им боязън. Всеки ден е мизерия за тях, за нас - също... Пламна Европа, знаят кой корумпираният, офанзивата от Европа е в действителност злокобна, в това число и от гласовете от Европейския парламент “, сподели по-рано денем пред БНР проф. Велислав Минеков.

По-рано през днешния ден протестиращи залепиха на постройката на американското посолство в София плакати с апели за оставка на основния прокурор Иван Гешев.

Протестът „ Велико национално въстание “ ще се разшири в Съединени американски щати, в Австралия, в страни от Европа, също и в Сингапур, сподели още проф. Минеков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР