Третият мост над река Дунав мосже да е между Русе

...
Третият мост над река Дунав мосже да е между Русе
Коментари Харесай

Българо-румънска експертна група ще работи за изграждането на нови мостове над р. Дунав

Третият мост над река Дунав мосже да е сред Русе и Гюргево Българо-румънска експертна група ще работи за построяването на нови мостове над река Дунав . Темата беше дискутирана в границите на визитата на вицепремиера на Румъния Пол Станеску в Русе по покана на покана на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.
 
В Русе министър Нанков и вицепремиерът Станеску разискаха необятен кръг тематики от съвместен интерес като вероятностите за развиване на районите, в това число посредством осъществяването на трансграничните стратегии и реализацията на Дунавската тактика и опциите за създаване на трети мост на Дунав.
 
В меморандума сред България и Румъния от 2014 година, в който са заложени за създаване два моста над река Дунав - при Никопол - Турну Мъгуреле и при Силистра - Кълъраш, ще бъде включен и нов мост сред Русе и Гюргево , изясни министърът на районното развиване и благоустройството.
 
Според Николай Нанков предпочитано третият мост би трябвало да бъде построен при Русе с оглед и на непрекъснато увеличаващият се трафик. Тенденцията през последните три години е увеличение на трафика на тежкотоварни камиони с 10-15% на година. Средно към 5000 камиона минават през моста на денонощие.

По думите му обаче казусът е обезпечаването на финансов запас и ускоряването на процеса, тъй като сходен капиталов план лишава от началото до действителното му осъществяване най-малко седем-осем години. Един от разновидностите е да се търси европейско финансиране, ще се работи също по линия на публично-частното партньорство или на смесеното финансиране, в което с част от средствата ще вземат участие и двете страни.-->

По мотив днешния интернационален ден на река Дунав двамата министри откриха в Русе галерия със фотоси от състезанието на Министерството на районното развиване и благоустройството " Една река - десетки божествен кътчета ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР