Третият мост над Дунав между българския град Свищов и румънския

...
Третият мост над Дунав между българския град Свищов и румънския
Коментари Харесай

Третият Дунав мост ще се строи с частни фирми

Третият мост над Дунав сред българския град Свищов и румънския Зимнич ще бъде издигнат посредством публично-частно партньорство, оповестяват медии в Букурещ след съвещание на румънското държавно управление, състояло се в четвъртък.

Миналия петък, след края на среща на водачите на страните от Централна и Източна Европа и Китай, българският министър председател Бойко Борисов заяви, че до десетина дни ще се създадат първи копки на бъдещото оборудване от двете страни на реката. https://www.mediapool.bg/iznenadvashto-borisov-obyavi-parva-kopka-na-dunav-most-pri-svishtov-news292133.html Не стана ясно от кое място ще пристигна финансирането, има ли подготвен план и определен строител. Изявлението на Борисов изненада, защото тази локация изобщо не съществува в интегрираната транспортна тактика на България до 2030 година В нея е заложено строителството на четири моста над Дунав при Оряхово – Бекет (357 млн. лева.), Силистра - Кълъраш (267 млн. лева.), Никопол – Турну Мъгуреле (357 млн. лева.) и втори мост при Русе (267 млн. лева.).

Сега румънски медии, представени от Българска телеграфна агенция в петък, оповестяват, че на съвещанието на румънското държавно управление е бил утвърден Меморандум за строителство на нов мост на река Дунав сред градовете Зимнич и Свищов. Кабинетът в Букурещ споделя, че мостът ще се свърже с автомагистрала, която ще минава край град Александрия. В момента има потребност от повече мостове над река Дунав, като подобен е доста нужен при Кълъраш, само че все пак бе определен като предпочитан мост в Телеорман - окръгът, от който произлизат водачът на ръководещата Социалдемократическа партия и министър председателят, отбелязва осведомителният уебсайт " Хотнюз ".

Вестник " Адевърул " цитира изявления от вчерашното съвещание на държавното управление, на което бе посочено, че този огромен план е нужен на фона на интензивния трафик сред Румъния и България и на повишаването на комерсиалния продан и директното придвижване. При сегашните инфраструктурни условия прекосяването на река Дунав среща компликации, е посочено на съвещанието.

Румънското държавно управление споделя, че законодателството за този мост ще бъде направено в незабавен режим. Министерството на превоза и Националната комисия за тактика и прогноза незабавно ще се заемат със законодателните и организационните начинания за предпочитано използване на плана " Мост над Дунав сред Свищов и Зимнича ", показва " Хотнюз ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР