Третият мандат за съставяне на правителство ще бъде върнат от

...
Третият мандат за съставяне на правителство ще бъде върнат от
Коментари Харесай

БСП връща мандата днес

Третият мандат за сформиране на държавно управление ще бъде върнат от Българска социалистическа партия на президента Румен Радев. Левицата няма да предлага претендент за министър председател. Това беше и последната опция 47-ото Народно заседание да излъчи кабинет.
Прочетете още
Предстои президентът да разпусне Народното събрание и да дефинира дата за предварителни избори.

На 10-ия ден, откакто получиха от президента последния мандат за сформиране на държавно управление, представителите на Българска социалистическа партия ще върнат празна досието на президента.

Повече от седмица левицата изследва опциите и търси поддръжка за образуване на кабинет от съдружните си сътрудници - " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", както и от " ИТН " и самостоятелни депутати.

" Ние положихме всички старания – разговор, причини, срещи ", изясни водачът на левицата Корнелия Нинова.

Партията на Слави Трифонов напусна договарянията, определяйки ги за " лицемерни ", след изминал запис от закрита среща на " Демократична България " за диалозите по сформиране на кабинет.

Преди два дни левицата разгласи, че ще предложи претендент за министър председател, само че единствено в случай че Народното събрание утвърди импортираната от социалистите управническа и законодателна стратегия до края на годината.

Тя остава единствено на хартия, а ръководителят на парламентарната група на левицата Георги Свиленски разгласи:

" Ще върнем мандата на президента Радев като несбъднат. Отговорността за хвърлянето на страната в безвремие остава в ръцете на тези, които саботираха това България да има държавно управление ".

След трите несполучливи опита за образуване на нов кабинет - на " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС и на Българска социалистическа партия президентът Румен Радев би трябвало да назначи четвъртото си служебно държавно управление, да разпусне 47-ото Народно заседание и да насрочи нови избори за парламент, евентуално на 2 октомври.

" Ако изборът на партиите е още веднъж предварителни избори, смятам за оправдано те да се проведат при започване на октомври, с цел да има легитимност един нов парламент посредством засилено гражданско присъединяване ", сподели Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР