Третият мандат е шансът да има кабинет с насочен мандат

...
Третият мандат е шансът да има кабинет с насочен мандат
Коментари Харесай

Мая Манолова: Третият мандат е шанс да има кабинет

Третият мандат е шансът да има кабинет с ориентиран мандат – с съответни цели, с небосвод 6 до 8 месеца. Той може да реши най-неотложните проблеми на българските жители. Хората чакат актуализация на бюджета, преизчисляване на пенсиите, обезщетения за бизнеса поради новата Коронавирус вълна. Българските семейства ще имат потребност от поддръжка поради увеличението на цените на тока, парното и водата.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред медиите на излизане от Народното събрание по отношение на изказването на Слави Трифонов, че няма да се гласоподава препоръчаният кабинет и отдръпването на претендента за министър председател Пламен Николов.  

" Вярвам, че мостовете сред партньорските обединения не би трябвало и не могат да бъдат изгорени, тъй че раздаването на квалификации без причини не издава мощна позиция на тези, които ги вършат ", сподели още Манолова. 

" Ако от „ ИТН “ са откровени, че им пука за българския народ, ще се включат в диалози сред „ Демократична България “, „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ и Българска социалистическа партия във връзка с третия мандат, както и в случай че са същински откровени в желанието си да отстраним ГЕРБ и Движение за права и свободи от властта. Ако желаят властта само и единствено за себе си, то тогава ще бойкотират диалозите ", добави тя.

" Стига с тези прищевки! Заради прищевките на Има Такъв Народ 45-тият парламент завърши за девет дни с една цел – да отидем на избори и те да получат повече депутатски места. Сега 46-тият парламент е тласкан да завърши по същия метод – за броени дни, тъй като явно хората на Слави Трифонов желаят цялата власт. Това няма по какъв начин да се случи с 65 депутата и цялостната липса на почитание и предпочитание да се води естествен диалог с евентуалните сътрудници ", сподели Манолова.

" Предателство към гласоподавателите на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", към хората от митингите, към българските жители би било да се поддадем на извиване на ръце и на поддръжка на държавно управление без съглашение, без ясно декларирани цели, без задължения по кое време и по какъв начин ще се случат промените, които хората желаят ", безапелационна беше тя. 

По думите ѝ в декларацията, която е била изчетена на парламентарната естрада, няма конкретика. " Смятат ли и по кое време да вършат промени във Висшия правосъден съвет, да сменят основния прокурор, по кое време и по какъв начин ще бъдат повишавани приходите, пенсиите. Там са едни голи планове, едни стремежи, блян към, старания за, не е това упованието на хората, те желаят ясно поети задължения ", счита Манолова

" Нашето предложение за излаз от спешна обстановка, оповестено още на 13 юли, беше държавно управление на основата на служебния кабинет, в случай че не се образува държавно управление с първия мандат ", акцентира тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР