Третият кабинет на ГЕРБ, оглавяван от премиера Бойко Борисов, няма

...
Третият кабинет на ГЕРБ, оглавяван от премиера Бойко Борисов, няма
Коментари Харесай

Либерта: Борисов пада, САЩ разкрива тайните сметки на разследваните по делото РИКО

Третият кабинет на ГЕРБ, ръководен от премиера Бойко Борисов, няма да изкара цялостен мандат. Ситуацията в страната е спешна, само че не това ще е повода за следващата трета оставка, предвижда в собствен разбор уеб сайтът ”Либерта”. В него се споделя още:
Презокеанските разкрития за трансгранични закононарушения на български длъжностни лица, политици и олигарси напълно скоро ще бъдат обществено притежание и ще са налице повдигнати обвинявания. С гневна мощ текат и следствията по акта RICO, като до края на месец януари на 2020 година ще има изговаряне за подсъдността на Нюйоркския съд.
Другата вест е, че Щатският съд на Ню Йорк е дал позволение за откриване на тайната за всички свързани офшорни компании с ответниците по делото РИКО.
Очертава се немислим зимен български сериал, който ще бъде изгледан от целия свят. Действието ще се развие мълниеносно и до няколко седмици държавното управление ще е с оставка, безапелационни са презокенските източници на Liberta.bg.
Съединени американски щати имат стратегически цели в България и бързат съглашението за съдействие, подписано от Тръмп и Борисов, да бъде изпълнено. Но това няма по какъв начин да се случи с сегашния министър председател, заради привършен заем на доверие към него. Не инцидентно преди ден у нас дойдоха американски високопоставени пратеници, които остро сложиха въпроса за неналичието на ценене на върховенството на закона и голямата корупция на всички равнища в нашата страна. А към този момент в страната ни има и назначен настоящ американски прокурор по върховенството на закона - Джесика Ким.
Съединени американски щати имат проекти за създаване на военно-промишлени фабрики в България, чийто старт ще бъде даден след промяната на властта. По всичко проличава, че министър председателят Борисов е изпаднал в безтегловност и суматоха. Вчера той бе извикан в Истанбул от Путин и Ердоган за откриването на "Турски поток ", който можеше да бъде "Южен поток ". Борисов даже не осъзна унижението, на което беше подложен от двамата президенти, поради това, че провали газовия план сред Русия и България, а Руската страна беше материално ощетена със стотици милиони евро, откраднати от български политици и олигарси.
Трябва да се обърне съществено внимание и на позициите на разграничаване на Движение за права и свободи от последните дни, които желаят проверка на Кабинета, премахване на министри и обвинявания, евентуално усетили "вятъра на смяната ".
Този уикенд министър председателят Борисов привиква по неотложност в Банкя своите министри, вероятно с цел да ги запознае с идните събития.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР