Третият голям етап в историята на марката Volkswagen започва с

...
Третият голям етап в историята на марката Volkswagen започва с
Коментари Харесай

С новия ID.3 от Volkswagen навлизат в нова ера по отношение на мобилността

Третият огромен стадий в историята на марката Volkswagen стартира с ID.3. Подобно на истинската „ костенурка” и първия Golf, компактният модел с напълно електрическо задвижване слага началото на нова епоха - той е първият електрически автомобил, който предлага неограничена опция за потребление в всекидневието и в това време е ценово наличен за милиони консуматори по целия свят.

Модулната градивна архитектура за модели с електрическо задвижване MEB (Modulare E-Antriebs-Baukasten), която се употребява от ID.3, служи за техническа основа за електрическата продуктова атака на марката и ще разреши основаването на още доста електрически модели. MEB оползотворява дейно и пълноценно опциите и преимуществата, които предлага електрическо задвижване – обезпечава на новия ID.3 изключително необятен интериор, мощни динамични характерности и благоприятни условия за изминаване на самостоятелен пробег до 549 километра (според изискванията на цикъла WLTP). Възможността за бързо зареждане е още една мощна страна на новия модел при пътешестване на дълги дистанции.

Голяма акумулаторна батерия и задно предаване

Акумулаторната батерия с високо напрежение е инсталирана ниско в подовата част на каросерията, с което обезпечава на ID.3 невисок център на тежестта и динамично държание на пътя, а тяговият електродвигател задвижва задните колела и на собствен ред способства за реализиране на чудесно сцепление с настилката. При понижаване на скоростта и в режим на прекъсване електромоторът рекуперира непотребната сила и я подава назад за предпазване в акумулаторната батерия. Аеродинамично усъвършенстваните колела на ID.3 са с диаметър от 18 до 20 цола, а при новия модел се употребяват само гуми с ниско противодействие при търкаляне.

Нов дизайн за една нова епоха

Революционният темперамент на ID.3 си проличава от пръв взор. Формите във външния дизайн са по едно и също време меки и плавни, твърди и съсредоточени, а цялостният съразмерен баланс почива на мощните пропорции и впечатлява без потребност от непотребни декоративни детайли. Стилът на ID.3 го дефинира в идентична степен като съвременно средство за устойчива подвижност и като същински представител на марката Volkswagen.

Интериорът също е революционен

Ярка характерност в дизайна на новата фамилия ID. модели на Volkswagen е съчетанието от изключително къси надвеси и доста дълго междуосие на каросерията. Тази композиция естествено е налице и при ID.3, където води до това, което стилистите на марката назовават Open Space – обстойно свободно пространство, с което ефирният интериор на новия модел се трансформира в пример измежду представителите на компактния клас. Арматурното табло на собствен ред се отличава с изчистени форми и съсредоточено лъчение, до момента в който разположеният под челното стъкло модул ID. Light реализира образна връзка с пасажерите. Управлението на новия ID.3 се прави значително благодарение на мултифункционалния волан, централния 10-инчов сензорен екран и интелигентния гласов надзор " Hello ID ".

Изцяло нова електронна платформа.

Електронната платформа на ID.3 е напълно нова, проектирана от бял лист хартия. Тя употребява хардуер с два високопроизводителни процесора, сплотяващи голям брой функционалности, а софтуерът е планиран по този начин, че да обезпечи високата степен на еластичност, присъща за сървърите. Този метод улеснява онлайн изтеглянето на актуализации за разнообразни системи в автомобила, а в бъдеще и на функционални усъвършенствания посредством мобилната мрежа. Услугите от гамата на We Connect Start основават органична връзка сред автомобила и смарт телефона на притежателя и дават опция за комфортно дистанционно управление и надзор на зареждането и климатизацията, дават информация за пътнотранспортната конюнктура и демонстрират данни за най-близките зарядни станции в действително време на картата на навигационната система. Включеното в общоприетото съоръжение приложение App Connect на собствен ред обезпечава достъп до мултимедиен стрийминг в автомобила посредством персоналния смарт телефон.

Пазарна премиера

Специалното издание ID.3 1ST edition се предлага в три равнища на осъществяване, ориентирани към избрани типични потребителски условия. Наред с това, клиентите в страната могат да избират цвета на външното лаково покритие и разцветките в интериора на автомобила. Новият ID.3 1ST edition се задвижва от ситуиран на задния мост електродвигател с оптималната мощ 150 кВт и оптимален въртящ миг от 310 Нм - впечатляващи индикатори, които разрешават на ID.3 1ST edition да форсира от 0-100 км/ч за 7,3 сек, а оптималната скорост доближава 160 км/ч. ID.3 1ST edition употребява акумулаторна батерия с действително приложим енергиен потенциал от 58 кВтч, както и с самостоятелен пробег на електричество до 426 километра съгласно условията на цикъла WLTP. Акумулаторната батерия може да се зарежда на станции с оптималната мощ от 11 кВт (променлив ток, AC) и или 100 кВт (постоянен ток, DC). При потребление на мощна зарядна станция с непрекъснат ток е допустимо в рамките единствено на 30 минути да заредите задоволително сила за изминаване на 290 километра.

Предварително конфигурираната версия Tour ще може към този момент да бъде поръчана от клиентите в България в края на месец август. Тя е основана на четириместния модел ProS, който разрешава потреблението на по-голяма акумулаторна батерия (77 кВтч нето) и надлежно постигането на по-продължителен самостоятелен пробег до 550 км (WLTP а оптималната мощ е идентична с тази на ID.3 Pro Performance и възлиза на 150 кВт (204 к.с.).). Версията Tour може да се зарежда от DC станции със 125 кВт.

Оборудване с високотехнологичен темперамент.

Отделните варианти за съоръжение за ID.3 включват детайли от областите дизайн, инфотейнмънт системи, комфорт, асистиращи системи и спорт. Сред тях са високотехнологични функционалности като head-up екрана с добавена действителност AR, който прожектира най-важната за лидера информация в триизмерна графика непосредствено върху челното стъкло. Системата Travel Assist от своя страна поддържа лидера с автоматизирано поддържане на дистанцията до автомобила начело и обезпечаване на постоянна траектория в лентата за придвижване. Матричната LED система на фаровете реализира интелигентно ръководство надзор на дългите светлини и при отключване на ID.3 посредством функционалността за достъп без ключ Keyless Access посреща лидера с малко придвижване на светлинния модул.

Пътуване без въглеродни излъчвания.

Всички версии на ID.3 могат да употребяват за зареждане на акумулаторните акумулатори както изменчив (АС), по този начин и непрекъснат ток (DC). При потребление на станция с непрекъснат ток с мощ 125 кВт, ID.3 Pro S може зареди задоволително сила за изминаване на пробег от 350 километра в рамките единствено на 30 минути. По време на път услугата за зареждане We Charge дава достъп до повече от 150 000 зарядни станции на територията на цяла Европа, а вкъщи можете да се възползвате от удобството на предлаганата в три разновидността домашната зарядна станция ID. Charger. Експлоатацията на ID.3 с електрическа енергия на Volkswagen от 100% възобновими източници е абсолючно неутрална във връзка с климата, а процесът на произвеждане на новия модел има обезпечено безпристрастен въглероден баланс.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР