Третият ден от голямата железопътна стачка във Великобритания ще се

...
Третият ден от голямата железопътна стачка във Великобритания ще се
Коментари Харесай

Продължава железопътната стачка във Великобритания


Третият ден от огромната железопътна стачка във Англия ще се организира през днешния ден откакто следващите договаряния за намиране на решение на трудовия спор още веднъж се провалиха. Служители на лондонското метро също гласоподаваха за нови протестни дейности, осведоми БНР.

Хората бяха предизвестени да не пътуват с влакове, в случай че това не е безусловно неотложно. Очаква се единствено към 20 % от железниците да работят в съботния ден. Във вторник и четвъртък бяха извършени предходните две стачки, които доведоха до съществени проблеми. От профсъюзите предизвестиха, че ще последват още стачки, в случай че не бъде открит компромис.

Стачките се за нарастване на заплащането, за по-добри условия на труд и срещу съкращенията в бранша. Насрочени са нови договаряния сред профсъюзите и работодателите за понеделник, само че Би Би Си има информация, че те могат да стартират още в неделя.

Междувременно личният състав на лондонското метро гласоподава да продължи със стачните дейности. Негови чиновници към този момент организираха една стачка предишния вторник, която докара по затваряне на съвсем всички метеостанции в столицата. Конкретни дати за стачните дейности не са конкретизирани. По-рано през седмицата чиновници на „ Бритиш еъруейз “ на летище „ Хийтроу “ гласоподаваха за осъществяване на стачки по време на лятната ученическа почивка.

За стачки се стягат и в бранш на образованието, както и някои публични чиновници.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР