Третият ден на "Мастърс" поднесе на зрителите един вълнуващ обрат

...
Третият ден на "Мастърс" поднесе на зрителите един вълнуващ обрат
Коментари Харесай

Един успешен и един неуспешен опит за обрат в Мастърс

Третият ден на "Мастърс " сервира на феновете един трогателен поврат в ранната сесия и един несбъднат опит за сходно нещо във вечерната. Нийл Робъртсън отстрани международния първенец Марк Уилямс с 6:3, откакто изоставаше с 1:3 на интервала. Във вечерната сесия пък Бари Хоукинс поведе с 5:0 на Шон Мърфи и съумя да затвори мача с 6:2 след дълготрайно тактическо надхитряне във фрейм номер 8, който можеше и да отиде на сметката на Магьосника, а тогава напрежението върху Ястреба щеше да е извънредно.

Именно Хоукинс и Робъртсън ще се изправят един против различен на четвъртфиналите.
Двукратният първенец в "Мастърс " Уилямс направи топ брейк от 74 по пътя си към задатък от 3:1 на почивката, след което водеше с 57-0, само че направи обикновена неточност по алена и оттова австралиецът се регистрира с чудесно почистване на стойност 59. Това беше повратният миг в мача, тъй като след това Гръмотевицата осъществя сенчъри от 102 и още един огромен брейк от 69, с цел да поведе с 4:3.

Фрейм номер 8 бе решен след сейфти борба по цветовете, а неточност на Уилямс по розова разреши на Робъртсън да се възползва за 5:3. Няколко минути по-късно всичко свърши с нова солидна серия на Левичаря от Мелбърн от 88 за крайното 6:3.

Още в първия фрейм на борбата Хоукинс - Мърфи един пропуск на Магьосника наклони везните в интерес на Ястреба и се получи лавинообразен резултат в идващите партии. Хоукинс сграбчи първата партия с поредици от 31 и 38, а след това наказа още една неправилност на Мърфи от губеща позиция 2-54, с цел да грабне и втората партия с отлично почистване от 38.

Брейкове от 86, 124 и 60 накараха резултата да набъбне на 5:0, а с помощта на сенчъри брейка си той влезе в влиятелния клуб от към този момент 20-има майстори на щеката с най-малко 300 "стотачки " на сметката си.

Мърфи най-сетне почерпи позитиви от нападателния си жанр и с брейк от 74 понижи на 5:1, а след това мини визити от 37 и 38 му бяха задоволителни за триумф в седмия фрейм. Осмата партия бе сериозен тактически двубой по последната алена и след това по цветовете, като и двамата вършиха неточности, само че тези на Мърфи се оказаха съдбовни и Хоукинс надви с основно вкарване на последната розова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР