Третият ден на антиправителствени демонстрации в сръбската столица Белград започна

...
Третият ден на антиправителствени демонстрации в сръбската столица Белград започна
Коментари Харесай

Третата вечер на демонстрации в Белград премина мирно

Третият ден на антиправителствени демонстрации в сръбската столица Белград стартира нощес със седяща акция на митинг пред постройката на Скупщината (парламента), съобщи ТАСС.

Масовата акция стартира към 19 ч. локално време (20 ч. българско). Младежи седнаха на асфалта и стопираха придвижването. Акцията стартира под лозунга "Не упражнявайте напън! ", "Сядайте! ". По този метод участниците желаеха да покажат мирните си планове и отхвърли от потреблението на мощ.

Множеството скандираше "Сядайте! ", "Сядайте! " и призоваваше полицията да не бъде предизвикана. На площада в действителност нямаше полиция, осведоми Българска телеграфна агенция, само на входа на Народното събрание дежуриха няколко чиновници на реда. Специалните елементи бяха ситуирани от другата страна на постройката и не се появиха на площада при стачкуващите.

Общо 118 служители на реда са ранени за два дни митинги в Сърбия

От време на време стачкуващите надуваха свирки и надаваха крясъци, нормално откакто телевизионни публицисти предаваха онлайн от мястото.

Много стачкуващи бяха с бели тениски с лозунгите на акцията. Причината са изказванията, че насилието през предходните дни е било предизвикано от групи хулигани, близки до ръководещите, с цел да бъде очернен имиджът на опозиционерите, съобщи Асошиейтед прес.

Сърбия се отхвърли от полицейския час поради COVID-19 след погромите

Драган Джилас - един от основните водачи на опозицията, съобщи, че митингът би трябвало да наподобява тъкмо по този метод, без наличието на "бесните кучета " (т.е. на управляващите).

Франс прес също съобщи, че този път хиляди недоволни от метода, по който управляващите ръководят рецесията с ковид, се показали нощес без произшествия, след две нощи на принуждение и конфликти с полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР