Третите зимни младежки олимпийски игри са открити! На церемонията в

...
Третите зимни младежки олимпийски игри са открити! На церемонията в
Коментари Харесай

18 състезатели представят България на зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Третите зимни юношески олимпийски игри са открити! На церемонията в Лозана, Швейцария се развяха знамената на 79 страни, измежду които и българското.

Трибагреникът беше носен от хокеиста Нино Томов, който ще взе участие в новия формат 3 на 3 Крос айс в разбъркан интернационален тим. Играчът на " Спарта " Прага беше определен от групата ни от 18 представители в 8 разнообразни типа спорт.

За България ще се състезават 7 девойки и 11 момчета. Те ще спорят за медалите в алпийските ски, биатлона, сноуборда, шорттрека, фигурното пързаляне, хокея и шейните, осведоми bTV.

Първи от тях ще започват алпийците Юлия Златкова и Константин Стоилов на 10 януари. Заради неналичието на сняг трасето в супергигантския слалом беше скъсено.

След тях в най-новия формат на хокейния шампионат - 3 по 3, ще се впуснат Нино Томов и Мария Русенска. Те ще бъдат част от интернационалните тимове.

В Лозана България изпраща с 6 състезатели повече спрямо Игрите в Лилехамер през 2016 година Тогава делегацията ни се завърна с 1 бронзов орден в шорттрека на Катрин Маноилова. Останалите оценки - още 2 бронзови медала, бяха извоювани в смесени тимове още веднъж от Маноилова и от Валентин Миладинов в сноуборда. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР