Третите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес бяха закрити с

...
Третите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес бяха закрити с
Коментари Харесай

Закриха младежката олимпиада в Буенос Айрес

Третите юношески олимпийски игри в Буенос Айрес бяха закрити с тържествена гала.
Събитието стартира с фрагменти от надпреварите по всички типове спорт, които бяха показани на Игрите. Церемонията продължи с парада на знаменосците на нациите и приключи с предаване на олимпийския байрак на столицата на идващите игри - Дакар (Сенегал). Кулминацията беше загасването на олимпийския огън.

" Прекрасни Игри. Благодаря на уредниците, огромно благодаря и на спортистите ", съобщи президентът на МОК Томас Бах.

България записа най-успешната си младежка олимпиада с 10 оценки: 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Александра Начева е шампионка на троен скок, трофеи в отборните надпреварите завоюваха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и независимо злато на смесени двойки.

Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на мятане чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.

Бронзовите оценки са две - на Галя Шатова във повдигането на тежести и на Едмонд Назарян в битката. Спортовете ни със злато са 4, а спортовете с медали 7 от общо 14, в които имахме представители.

Българските спортисти участваха в тържественото закриване, след което с полет през Франкфурт се прибират в България. С изключение на завърналия се към този момент тенисист Адриан Андреев всички български спортисти се чакат на Аерогара София Терминал 2 в неделя, 21 октомври към 22.10 ч.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР