Трети труп бе изхвърлен край брега на Дуранкулак преди половин

...
Трети труп бе изхвърлен край брега на Дуранкулак преди половин
Коментари Харесай

Ужасът няма край! Морето край Дуранкулак изхвърли трупа и на третото дете

Трети мъртвец бе изхвърлен край брега на Дуранкулак преди половин час, заяви кметът на Шабла Мариян Жечев. Според него, от Гранична полиция са удостоверили, че трите тела са на изчезналите през вчерашния ден момчета в бурното море. На мястото на нещастието през днешния ден са били и родителите на момчетата, написа Пик.

На 11 август четири момчета, на възраст сред 12 и 15 години, влезнали да се къпят в неохраняема част на плажа край Дуранкулак, при бурно море от 4-5 бала. Само едно от децата съумяло да излезе на брега и хукнало да търси помощ.

Останалите три въобще не се виждали от брега. Около обед морето изхвърли две от телата, южно от мястото на случая, напомня за ужаса " Монитор ".

„ Четирите деца са влезнали в морето при неспокойствие 4-5 бала. В такава обстановка даже опитни плувци заобикалят да влизат във водата. В събота и в неделя по цялото Добруджанско Черноморие имаше червен байрак – т.е., къпането е неразрешено. Момчето, което е съумяло да излезе на брега и се е избавило, е обяснило, че умее да плува, а останалите три – не.

Успяло е да пробяга на север до избавителния пост на БЧК на къмпинг „ Космос ”, който е на 500 – 600 метра от мястото на случая и да търси помощ от нашите спасители. Те съобщили незабавно на тел. 112, от където пък уведомили, че ще изпратят катер да търси децата ”, заяви шефът на БЧК в Добрич доктор Артюн Еринозов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР