Трети случай на смъртоносния коронавирус бе регистриран във Франция. Това

...
Трети случай на смъртоносния коронавирус бе регистриран във Франция. Това
Коментари Харесай

Тревога! Трети заразен със смъртоносния коронавирус във Франция

Трети случай на смъртоносния ковид бе регистриран във Франция. Това съобщи Франс Прес, базирайки се на френското министерство на опазването на здравето.

Тримата инфектирани са били в Китай, а в този момент са в лечебни заведения в Бордо, Югозападна Франция, и в столицата Париж. Болните са сложени под карантина.

По-рано френският министър на опазването на здравето Агнес Бузин заяви по време на конференция за първите два случая в Европа и увери, че управляващите ще създадат всичко допустимо, с цел да не се популяризира вирусът.

Бюзен добави, че евентуално може да има и други случаи на болест във Франция, съобщи Ройтерс.

Според френски медии при единия от двата случая във Франция - този в Бордо - става дума за мъж, който наскоро се е върнал във Франция от Китай, преминавайки през Нидерландия. Той е от китайски генезис и е бил в Ухан по работа. Живее в Жиронд във Франция.

По-рано в петък китайското посолство във Франция съобщи, че са получили имейли за китайски жител, който е пътувал от Ухан до Париж и се похвалил, че приема медикаменти, с цел да скрие евентуалните признаци на заболяването.

Вирусът, сходен на пневмония, се заражда в Ухан, Китай, който от през вчерашния ден се намира под обсада дружно с няколко други многомилионни градове в страната в опит да предотврати зараза. Коронавирусът до момента е умъртвил 26 души и над 900 са инфектирани, само че Световната здравна организация (СЗО) реши да не афишира към този момент световна здравна обстановка.
Досега отвън континентален Китай случаи на болест има в Южна Корея (2 случая), в Съединени американски щати (2 случая), в Япония (2 случая), в Непал (1 случай), Сингапур (1 случай), Тайван (1 случай), Тайланд (4 случая), Виетнам (2 случая), Хонконг (2 случая), Макао (2 случая), напомня Франс прес.
В множеството случаи става дума за китайци от град Ухан или за локални поданици, които са се завърнали от пътешестване в Ухан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР