Трети случай на коронавирус във Велико Търново. Става дума за

...
Трети случай на коронавирус във Велико Търново. Става дума за
Коментари Харесай

Стана ясно как се е заразила с COVID-19 възрастната жена от Търново

Трети случай на ковид във Велико Търново. Става дума за жена на 79 години, която е настанена за лекуване в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, заяви по време на днешния брифинг в Министерски съвет проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Пациентката е с пневмония, призната е в началото в независимата стая в Първо вътрешно поделение, а откакто тестът й за ковид се оказала позитивна е преместена в профилирания бранш на лечебницата.

79-годишната жена е била контактна с внука й, който се прибрал от Англия. Момчето и майка му са под карантина, взети са им проби, чакат се резултатите, написа "Борба ".

В Първо вътрешно поделение се извърша щателна стерилизация.

876 индивида са под домашна карантина към този момент в региона. Мярката пък е изтекла през днешния ден за 483 души.

Първите двама инфектирани с COVID-19 в остарялата столица са в положително общо положение и се лекуват също в търновската болница. Настанени са в Първа хирургия, а при нарастване на пациентите с ковид, ще бъде трансформирана и Втора хирургия за среднотежки случаи на заболяването.

Болниците в Горна Оряховица, Свищов, Павликени и респираторната общинска във Велико Търново също са в готоност за банкет на инфектирани. Само 24 обаче са интензивните кревати за болните, при които има затруднения от болестта.

52-годишен търновец с ковид пък се лекува в Университетската болница „ Канев “ в Русе.

Диагностицираните с COVID-19 у нас са 449 души, а от тях приети в болница са 207 индивида. Вчера бе регистриран десети смъртен случай на заболяването, 40-годишен мъж в УМБСАЛМ „ И. Пирогов “. Оздравелите са 20.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР