Трети съмнителен обект в рамките на една седмица е бил

...
Трети съмнителен обект в рамките на една седмица е бил
Коментари Харесай

Трети съмнителен обект е свален във въздушното пространство на САЩ за една седмица

Трети подозрителен обект в границите на една седмица е бил свален във въздушното пространство на Северна Америка, удостовери канадският министър председател. Обектът е бил премахнат над Юкон от американски аероплан Ф-22. В петък американската войска смъкна летящо устройство с размерите на дребен автомобил край Аляска, а предходната седмица унищожи огромен китайски балон, висок 60 метра. Предположенията са, че и всички свалени обекти са балони.

Канадските управляващи разказват последния летящ обект като " дребен " и " цилиндричен ". Засечен е над централната част на Юкон, на височина 12 хиляди метра, където е създавал риск за гражданската авиация. Прихващането е осъществено на към 160 километра от границата на Канада със Съединените щати.

Мисията е била осъществена от НОРАД - Северномериканското военновъздушно-космическо командване, което охранява въздушното пространство на Съединените щати и Канада. Лидерите на двете страни са разговаряли по телефона. Изпратеният американски Еф-22 е изхвърчал от военна база в Анкъридж и е употребявал ракета въздух-въздух. Обектът е бил под наблюдаване в продължение на 24 часа.

Анита Ананд - министър на защитата на Канада: " Искам да уверя всички канадци, че са в сигурност. Няма аргументи да считаме, че обектът основава причина за паника на канадска територия. Канадските въоръжени сили и Кралската конна полиция ще открият и проучват обекта ".

ФБР акцентира, че работи в тясно взаимоотношение с канадската полиция.

Анита Ананд - министър на защитата на Канада: " На този стадий продължаваме да проучваме обекта и този разбор ще бъде цялостен. Не е подходящо към сегашния миг да злоупотребявам за произхода на обекта. Ще отбележа, че продължаваме да работим тясно с нашите служби и американските ни сътрудници и няма да оставим камък необърнат при разбора на данните ".

Американските военни още търсят отломките от обекта, свален в петък край Аляска и не оповестяват детайлности за опциите, задачата или произхода на устройството. Работата се затруднява от студено време, снеговалеж и късия ден. В интервенцията край град Дедхорс в Аляска взе участие и ФБР. Преди една седмица отломките от сваления китайски балон са паднали в морски регион с дълбочина 14 метра край Южна Каролина.

Пекин отхвърли шпионско предопределение на апарата, влезнал в американско въздушно пространство на 28-ми януари. Според китайската версия става дума за отнесено от въздушните течения метеорологично средство. Съединените щати обаче настояват, че става дума за флотилия балони за наблюдаване, която лети над пет континента. Заради случая държавният секретар Антъни Блинкен анулира планувано посещаване в Пекин.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР