Трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма „Автомагистрали Черно

...
Трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма „Автомагистрали Черно
Коментари Харесай

Работници от „Автомагистрали Черно море“ протестират в Русе и на входа на Бургас

Трети митинг на служащите от шуменската пътно-строителна компания „ Автомагистрали Черно море " ще има през днешния ден поради неизплатени средства за ремонта на пътна права по автомагистрала „ Тракия ". Те чакат 37 милиона лв. от държавната компания " Автомагистрали " за месеците април и юни. Строителни служащи на компанията ще стачкуват в Русе и на входа на Бургас.

Строителната компания към този момент изпитва големи усложнения да обезпечи работния развой, тъй като няма средства за закупуване на материали и горива. Работниците се тревожат, че забавянето на заплати ще ги принуди да вземат заеми, с цел да приготвят децата си за учебно заведение и да посрещат ежедневните си потребности.

Кореспонденцията и срещите в Министерство на регионалното развитие не са дали чакания резултат. От районното министерство са декларирали, че те правилно са изпълнили предоставените поправки действия, само че АПИ е упълномощила работа за повече пари, в сравнение с е бюджетът и за тази година.

Преди дни, министър Виолета Комитова уточни, че сключването на контракти за ремонтни действия, без да е обезпечен нужният финансов запас, е процедура в бранша. За да бъдат платени парите на строителните компании, които са в същата обстановка, би трябвало да се актуализира бюджетът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР