Трети пореден ден спад на новите случаи на коронавирус в

...
Трети пореден ден спад на новите случаи на коронавирус в
Коментари Харесай

Спад на новите случаи на заразени в Германия за трети пореден ден

Трети следващ ден спад на новите случаи на ковид в Германия, оповестява Reuters, базирайки се на Институт " Роберт Кох ".
Потвърдените случаи се усилиха с 5936 за последните 24 часа до 91 714.
Reuters прецизира, че случаите са спаднали със 146 спрямо 6082 в събота и с 6174 в петък.
Починалите са се нараснали със 184 до 1342.
Ето по какъв начин някои страни се борят сполучливо с ковид без крути ограничения
Защо в Германия има толкоз малко жертви
обстановката в Германия не се изяснява с някакво чудотворно и гениално решение, за което други не са се сетили, а с към този момент прочут набор ограничения:

Според специалисти с комбинацията от тези ограничения Германия е съумяла към този момент да защищити най-уязвимата група на възрастните хора и да забави до известна степен епидемията си.
Основната централизация на заболели е във възрастовата група сред 35 и 59 години, следвана от групата на 15-34-годишните, а едвам на трето място са възрастните над 65 години.
Как да се защитим от ковид при излизане от къщи
И по-млади хора също прекарват заболяването тежко, само че голямото болшинство от тях я претърпяват, защото цялостното им здравословно положение е по-добро. Това е измежду аргументите за ниската за момента смъртност.
Протоколът за тестване на нови заболявания е доста демократичен в Германия. В множеството други европейски страни има централен орган, който прави всички проби за нови болести - както е и в България сега. За разлика от тях в Германия през цялото време всеки доктор може да прави тест за ковид и общественото здравно обезпечаване го покрива, изяснява Кристиан Дростен, водещият вирусолог в берлинската образователна болница Charite, пред NYTimes.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР