Трети опит за продажбата на активите на ЧЕЗ няма да

...
Трети опит за продажбата на активите на ЧЕЗ няма да
Коментари Харесай

Структури извън България се опитват да попречат на сделката с ЧЕЗ

Трети опит за продажбата на активите на ЧЕЗ няма да има, в случай че и в този момент българските институции блокират договорката. Това удостовери Асен Христов - ръководителят на Надзорния съвет на "Еврохолд " - претендент покупател на бизнеса на чешката енергийна група в България. Христов чака в идващите 20 дни Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се произнесе по придобиването. Според него Комисия за защита на конкуренцията няма учредения да откаже концентрацията, защото в портфолиото на "Еврохолд " няма други енергийни активи.

"От народен интерес е "Еврохолд " да придобие активите на ЧЕЗ, защото ние сме българско сдружение. Това са значими активи, ние сме контролирано сдружение. Ако не се развива добре инвестицията, на следващия ден ще е доста е елементарно за страната незабавно да поеме надзор над тази инвестиция посредством назначението на шеф. Има такива благоприятни условия в закона ", разясни Асен Христов.

От думите му стана ясно, че има структури отвън България, които се пробват да попречат на договорката. "Защо мислите, че в целия свят няма хора, които имат нещо срещу националните ползи. Въпросът е дали в България има задоволително предатели, които да ги поддържат ", добави той.

Христов посочи, че в последните няколко месеца против "Еврохолд " е имало акция за дискредитиране, само че в последна сметка всичко е било овладяно и се е видяло, че сдружението няма "свързаности ".

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР