Трети опит бургазлии да си върнат собствеността върху единствения общински

...
Трети опит бургазлии да си върнат собствеността върху единствения общински
Коментари Харесай

Нова офанзива с цел плажът край морския сарай на Доган да бъде свободно достъпен

Трети опит бургазлии да си върнат собствеността върху единствения общински път към Морския сарай на Доган в парк Росенец стартира в Общинския съвет. Константин Бачийски и сътрудниците му от Политическа партия „ Средна европейска класа “ сплотиха напъните си със съветника от Демократична България – Обединение “ Димитър Найденов.

Представителите на опозицията записаха в деловодството на Общинския съвет докладна с предложение да бъде анулирана скандалната точка „ 3 “ от решението, признато на 28 април, с което на практика общинските съветници от болшинството на ГЕРБ лишиха достъпа на
българските жители до тази част на брега на парк Росенец.

В докладната си вносителите още веднъж приканват общинските съветници да анулират решението си, с което правата на българските жители са били жестоко нарушени в интерес на частни лица.

Константин Бачийски и Димитър Найденов са безапелационни, че от общинска администрация по този начин и не са показали никакви доказателства за отпадналата обществена нужда на парцелите край нос „ Чукалята “, посочени в прословутата т. „ 3 “, поради която бургазлии бяха отвратени. 

Съветниците от опозицията упорстват решението на локалния парламент от 28 април да бъде анулирано в частта му по т.3 и новата улица, водеща към „ сараите “ още веднъж да възвърне статута си на обществена общинска благосъстоятелност.

През месец юни Константин Бачийски към този момент внесе сходна докладна, само че тя беше спряна от общинската „ правна “ комисия, не беше позволена за разглеждане в отрасловите комисии и не доближи до дневния ред на сесията на Общинския съвет.

Месец по-късно съветници от две политически сили основават тандем, с цел да защитят публичния интерес в Бургас по проблема „ Росенец “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР