Трети мъж е задържан във връзка с нападението в Ница,

...
Трети мъж е задържан във връзка с нападението в Ница,
Коментари Харесай

Трети мъж е задържан за нападението в базиликата в Ница

Трети мъж е арестуван по отношение на нападението в Ница, заяви телевизия BFM, съобщи " Спутник ", базирайки се на телевизия BFM.

Според известията 33-годишният обвинен е родственик на различен арестуван, арестуван в петък и е участвал в къщата си по време на полицейската акция.

В четвъртък сутринта 21-годишен атакува с нож атакува хора в базиликата Нотр Дам дьо Ница. Той умъртви трима души. Убиецът е арестуван след офанзивата.

Според кмета на Ница Кристиан Естрози, обвиненият " безпределно повтарял " Аллаху Акбар " (Бог е най-великият) ".
 Още един арестуван за убийството в Ница
Още един арестуван за убийството в Ница

47-годишен мъж се счита, че е бил в контакт със обвинения

Извършителят, разпознат като Брахим ал Ауисауи, който е роден в Тунис през 1999 година, е дошъл във Франция през октомври през италианския остров Лампедуза. Според тунизийските управляващи той е бил задържан през 2016 година за потребление на нож в нечовечен спор.

Нападението е станало по-малко от две седмици, откакто учителят Самуел Пати от Conflans-Sainte-Honorine (предградие на Париж) беше обезглавен от младеж от чеченски генезис, с цел да покаже карикатурите на Charlie Hebdo на пророка Мохамед в един от неговите класове за свободата на словото.

Зловещият случай в Ница, лишил три живота тази седмица, беше втората терористична офанзива във Франция през октомври, откакто радикализиран младеж обезглави преподавател в предградие на Париж за проявление на карикатури, изобразяващи пророка Мохамед в клас.
 Една жена обезглавена при терористична офанзива с трима починали до базилика в Ница Обновена
Една жена обезглавена при терористична офанзива с трима починали до базилика в Ница

Предполагаемият причинител е задържан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР