Трети ключов вот се провежда тази вечер в британския парламент.

...
Трети ключов вот се провежда тази вечер в британския парламент.
Коментари Харесай

Ключов вот за отлагане на Брекзит в британския парламент

Трети основен избор се организира довечера в английския парламент. Депутатите вземат решение дали да отсрочат излизането на Англия от Европейския съюз на 29 март и по този начин процесът по Брекзит да се удължи.

Какво се случва в Камарата на общините - вижте повече от кореспондента на БНР в Лондон Веселин Паунов.

Вотът в английския парламент продължава към момента, като към момента не е явен резултатът от най значимото гласоподаване - дали ще бъде отсрочен Брекзит.

Предложението за отсрочване и обезпечаване на време за рефендум бепе отхвърлено изрично и то тъй като представителите на лейбъристите се въздържаха.

Най-значимата корекция - идната сряда депутатите да проведат пробни гласувания за алатернативи за Брекзит, също беше отхвърлено само че единствено с два гласа, тъй че на този стадий Народното събрание не се постанова да поема надзор върху Брекзит.

Предстои да стане ясно дали депутатите ще гласоподават предлагането за тактическо отсрочване до 30 юни, в случай че одобрят договорката на Тереза Мей, с цел да има време да бъде признато нужното законодателство за излизане от Европейски Съюз със съглашение.
 Британските депутати отхвърлиха втори референдум за Брекзит Британските депутати отхвърлиха втори референдум за Брекзит
С болшинство от 249 гласа английските депутати отхвърлиха корекция за удължение на член 50, с цел да има време за провеждането на втори референдум, преда...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР