Трети избори за по-малко от четири години, пробив на крайната

...
Трети избори за по-малко от четири години, пробив на крайната
Коментари Харесай

Пет неща, които трябва да се знаят за предсрочните парламентарни избори в Испания в неделя

Трети избори за по-малко от четири години, пробив на крайната десница, каталунска рецесия: ето пет неща, които би трябвало да се знаят за Испания, където в неделя ще бъдат създадени предварителни парламентарни избори.

Риск от неустойчивост

Това е третият път за близо четири години, когато испанците ще отидат още веднъж до урните, а рискът от политическа невъзможност наподобява все по този начин огромен.

Макар и допитванията да отреждат победа на настоящия министър председател Педро Санчес, неговата социалистическа партия остава надалеч от безспорното болшинство. Затова се чака той да подписа съюзи с крайнолявата партия " Подемос ", поддръжката за която е спаднала, и с районни партии, измежду които евентуално ще са каталунските сепаратисти. Хипотезата за съюз с либералите от " Сиудаданос " обаче наподобява се изключва, защото те подават ръка на дясната Народна партия (НП).

Засега болшинство, формирано от Национален парк, " Сиудаданос " и крайнодясната партия " Вокс ", наподобява малко евентуално, съгласно данните от допитванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР