Трети енергоблок на АЕЦ „Тянван“, построен в Китай по руски

...
Трети енергоблок на АЕЦ „Тянван“, построен в Китай по руски
Коментари Харесай

Трети енергоблок на АЕЦ „Тянван“ в Китай премина гаранционните изпитания


Трети енергоблок на АЕЦ „ Тянван “, издигнат в Китай по съветски план с реактор ВВЕР-1000, мина 100-часовите гаранционни тествания. Реакторът, чието енергийно пускане се състоя в края на 2017 година, мина динамичните проби на разнообразни равнища на мощ и завърши 100-часовите тествания на оптималната мощ без прекъсване.

Енергийното пускане на Трети енергоблок на АЕЦ „ Тянван “ се състоя на 30 декември 2017 година Строителството на Трети и Четвърти енергоблок се реализира с присъединяване на експерти от Групата компании ASE, част от инженеринговото поделение на „ Росатом “. Основна планова организация на нуклеарния остров на енергоблока е АО „ АТОМПРОЕКТ “, част от ASE.

„ Трети енергоблок мина демонстрационните тествания на непрекъсната работа при номинално натоварване в продължение на 100 часа. Предстои предварителното приемане, което е начало на двегодишния гаранционен интервал на употреба на енергоблока “, заяви шефът по плановете в Китай на Групата компании ASE Алексей Баник.

В рамките на строителството на втори ред на АЕЦ в Китай не престават дейностите по построяването на Четвърти енергоблок на АЕЦ „ Тянван “, като се планува въвеждането му в употреба да стане през тази година.

„ В Четвърти енергоблок се организира подготовката за един от основните стадии – напролет следва горещата обкатка. Сега на цялостен ход се организират монтажните действия, минават проби на работоспособността на оборудването в планов режим. Това е в границите на първата проверка след студената обкатка “, заяви заместник-директорът на Санктпетербургския планов институт АО „ АТОМПРОЕКТ “ Валерий Кедров.

АЕЦ „ Тянван “ е най-големият обект на руско-китайското икономическо съдействие. Пускането на Първи и Втори енергоблок се състоя през 2007 година Ежегодно те създават повече от 15 милиарда киловатчаса електрическа енергия. В основата на създаване на АЕЦ „ Тянван “ е съветският план АЭС-91 с реактор ВВЕР-1000, който изцяло удовлетворява условията на актуалните нормативно-технически документи на Китай, Русия и МААЕ. Изграждането на АЕЦ „ Тянван “ се реализира от китайската нуклеарна енергийна корпорация JNPC дружно с съветската компания „ Атомстройекспорт “, част от Групата компании ASE.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР