Трети ден във Виена продължават преговорите между Москва и Киев

...
Трети ден във Виена продължават преговорите между Москва и Киев
Коментари Харесай

Трети ден Русия и Украйна договарят доставките на газ

Трети ден във Виена не престават договарянията сред Москва и Киев по новото съглашение за пренос на съветски газ през територията на Украйна, оповестява РИА Новости.
Надеждите на „ Газпром “ и „ Нафтогаз Украйна “ са съглашението да бъде подписано до края на днешния ден или най-късно на следващия ден, сподели представителят на "Газпром ".
Основните параметри на директния контракт бяха съгласувани още на 20 декември по време на договаряния в Берлин и Минск. Срокът на новото съглашение е пет години. Догодина Русия би трябвало да достави на европейския пазар през Украйна 65 милиарда кубични метра газ и по 40 милиарда годишно от 2021 година до 2024 година
Протоколът включва и правни спогодби за споразумяване на разногласия.
Вчера съветският министър на енергетиката Александър Новак разгласи, че на украинската страна са били изплатени присъдените от интернационалния арбитраж в Стокхолм 2 милиарда и 900 милиона $. Това беше изискването страните да се откажат от всички останали взаимни правосъдни искания, за които няма дефинитивно правосъдно решение, както и да подпишат съглашение с украинското държавно управление за евакуиране на антитръстови искания в размер на 7.4 милиарда $.
Основната конспирация на продължаващите договаряния са директните такси, които съветският газов монополист би трябвало да заплаща.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР