Трети ден се очаква земеделски производители в страната да излязат

...
Трети ден се очаква земеделски производители в страната да излязат
Коментари Харесай

Протестът на земеделските производители продължава

Трети ден се чака аграрни производители в страната да излязат на митинг. Както оповестиха представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), времето на протестните дейности ще се усилва с всеки минал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в полза на гражданите), до момента в който не бъдат признати настояванията на земеделците.

Пътища в цялата страна още веднъж ще бъдат блокирани в10 ч. Заявката при започване на митингите беше, че всеки идващ денболкадите ще не престават с час повече. Днес, 8 февруари, те следва да са до 14 ч.

Земеделските производители упорстват да се преразгледа предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да подсигуряват резистентност на бранша.

Вчера, 7 февруари, неправителствените организации бяха на среща с премиера Николай Денков и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерския съвет. Целта на срещата бе да се срещнат с новия меморандум.

Протестите не престават,каза за Българска телеграфна агенция ръководителят НАЗ Илия Продановслед срещата нощес. По думите на Проданов имат несъгласия по някои от точките на Меморандума, които следва да се разискват и изчистят.

Преговорите ще продължат в петък следобяд,съобщиха нощес от държавната пресслужбаслед срещата.

Премиерът беше безапелационен, че ще се подкрепят единствено зърнопроизводители, които са на загуба. Преговорите ще продължат в петък следобяд.

Министър Кирил Вътев съобщи, че средствата за угаждане на настояванията на протестиращите са от преструктуриране на бюджетите на министерството и на Държавна фирма „ Земеделие “ като няма да обиден по никакъв метод средствата за подкрепяне по схеми и интервенции в останалите браншове на земеделието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР